Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Nu se știe nimic clar despre românii ostatici sau blocați în Gaza" | Concluzie neliniștitoare, după întâlnirea ambasadorilor statelor arabe din Parlamentul României

"Nu se știe nimic clar despre românii ostatici sau blocați în Gaza" | Concluzie neliniștitoare, după întâlnirea ambasadorilor statelor arabe din Parlamentul României

Ambasadorii la București ai mai multor țări arabe au fost chemați, marți, în Parlamentul României.

de Alina Tănase    |    31 Oct 2023   •   18:51

Întâlnirea cu membrii Comisiei de Politică Externă din Senat a vizat eforturile pentru eliberarea ostaticilor capturați de Hamas, dar și pentru evacuarea românilor blocați în Fâșia Gaza.

La discuții au participat și ambasadorii unor state membre ale Organizației Cooperării Islamice.

"Discuțiile au durat aproximativ două ore și au fost legate în principal de situația ostaticilor din Fâșia Gaza.

Evenimentul vine după întâlnirea pe care au avut-o, ieri, membrii Comisiei de Politică Externă cu ambasadorul Israelului, Reuven Azar, dar și cu Ela Chaimi, soția bărbatului cu dublă cetățenie, română și israeliană, luat ostatic de către Hamas. 

Citește și: Ambasadorul Israelului în România: "Dacă Hamas nu este eradicată, nu vom suferi doar noi consecințele"

Ambasadoarea Libanului a declarat, după întâlnire, că nu se știe exact când ar putea fi eliberați ostaticii și nici măcar când vor putea afla familiile lor detalii despre aceștia.

Ea a confirmat că oficiali, atât din România, cât și din celelalte state, depun eforturi în acest moment eforturi pentru a găsi cât mai repede o soluție în acest sens.

În discuțiile de astăzi, cei prezenți au convenit faptul că cel mai bine ar fi ca războiul să se încheie cât mai repede, pentru că, dacă nu se întâmplă acest lucru, riscurile de escaladare devin din ce în ce mai mari", a transmis corespondentul Antena 3 CNN, Alina Tănase.
 

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close