Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Conducerea ANRE răspunde întrebărilor românilor privind facturile uriașe la energia electrică

Conducerea ANRE răspunde întrebărilor românilor privind facturile uriașe la energia electrică

Românii primesc în continuare facturi uriaşe la energie, dar răspunsuri de la autorităţi pentru problemele lor obţin doar teoretic. I-am întrebat pentru dumneavoastră, telespectatorii noştri, chiar pe şefii de la ANRE cum ieşim din astfel de situaţii care ne duc la sapă de lemn. În exclusivitate pentru News Hour with CNN, aceştia au răspuns.

Conducerea ANRE răspunde întrebărilor românilor privind facturile uriașe la energia electrică
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    01 Sep 2021   •   18:58

Zoltan Nagy, Vicepreședintele ANRE, a dezvaluit, la Antena 3, că unii furnizori de energie aveau sute de mii de contoare necitite de doi ani, deși regulamentul îi obligă să citească fiecare contor măcar o dată la șase luni.

"Am avut şi acţiuni de control pe aceste subiecte la principalii furnizori şi respectiv distribuitori. Sunt probleme la majoritatea dintre ei şi am aplicat amenzi destul de serioase şi ca să vă dau doar un exemplu. 

Cu toate că regulamentul de furnizare prevede faptul că fiecare contor trebuie citit măcar o dată la şase luni am găsit distribuitor de energie electrică care avea sute de mii de contoare necitite la doi ani.", spune acesta.

Fiecare consumator își poate citi singur contorul și poate comunica indexul, lunar, către furnizor

"Consumatorii care sunt preocupaţi de acest lucru, dacă e citit consumul, dacă e facturat într-adevăr consumul real, sau se estimează şi ulterior se regularizează şi vor să evite acest lucru, au la îndemână mecanismul autocitirii.

Fiecare consumatori are dreptul de a citi contoriul şi pe factură este un număr dedicat comunicării indexului.

În momentul în care o factură este contestată o factură se suspendă şi plata până când se soluţionează, deci obligaţia de a plăti şi consecinţele neplăţii se suspendă, deci nu mai e cazul să ne îngrijorăm în privinţa unei decopnectări şi eu sunt convins că în majoritatea cazurilor este respectat de către furnizori.", a mai explicat Zoltan Nagy.

 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close