Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Valul şase de COVID-19 creează deja probleme. Spitalele din prima linie sunt aproape pline în Capitală

Valul şase de COVID-19 creează deja probleme. Spitalele din prima linie sunt aproape pline în Capitală

Valul 6 de COVID-19 ar putea aduce 10.000 de infectări pe zi în luna august, adică exact în perioada concediilor.

Valul şase de COVID-19 creează deja probleme. Spitalele din prima linie sunt aproape pline în Capitală
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iul 2022   •   19:39

Valul şase de COVID-19 creează deja probleme. Spitalele din prima linie sunt aproape pline în Capitală, iar managerii vor să extindă secţiile pentru coronavirus. Numărul infectărilor creşte şi printre copii, aşa încât spitalele de pediatrie iau în calcul redeschiderea unor circuite pentru tratarea micuţilor infectaţi.

Din fericire, spun specialiştii, subvariana Omicron B.A.5 nu produce atat de multe infecţii severe. Vârful valului şase, estimează specialiştii, ar putea fi atins în luna august, adică exact în perioada concediilor.

Conform ultimei raportări transmise de Ministerul Sănătăţii, peste 900 de români infectaţi cu SARS-COV-2 au rămas în spitale pentru a fi trataţi. Însă numărul celor internaţi ar putea fi deja dublu, având în vedere că aceste cifre nu au mai fost actualizate de 4 zile.

Valul şase de COVID-19 umple din nou spitalele

Dacă spitalele de pediatrie ar redeschide circuitele pentru tratarea copiilor infectaţi cu SARS COV 2, o parte din problema ar fi rezolvată, spun infecţioniştii. În ultimele 48 de ore, doar la spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara au fost internaţi 6 minori.

Specialiştii estimează că situaţia nu se va îmbunătăţi. Valul 6 ar putea aduce 10.000 de infectări pe zi în luna august, adică exact în perioada concediilor. Momentan, vaccinarea împotriva coronavirusului se poate face doar la medicul de familie.

România mai are aproximativ opt milioane de doze de ser cu perioada de valabilitate prelungită.

×
Subiecte în articol: COVID-19 coronavirus
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close