Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cum se pregăteşte România în cazul unui atac nuclear | Imagini exclusive din rezervele statului

Cum se pregăteşte România în cazul unui atac nuclear | Imagini exclusive din rezervele statului

O echipă Antena 3 CNN a intrat în cel mai bine păzit loc din România: rezervele statului. Vă arătam ce cumpăra ţara noastră de urgenţă, în cazul unui atac nuclear.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Sep 2022   •   18:54

În caz de calamitate naturală sau de război, astfel de căsuţe modulare pot fi transportate în tiruri dezasamblate, dar şi direct montate.

Rezervele statului au mii de astfel de căsuţe modulare ce pot fi montate pe terenul unde este nevoie.

"Vom avea şi truse de decontaminare radiologică sau chimică. Suntem pregătiţi. Sperăm să nu fie nevoie să le utilizăm. Nu este un mesaj care să creeze panică în populaţie. Noi doar vrem să fim pregătiţi şi să avem stocuri cu produsele care în anumite situaţii pot fi necesare", a declarat Georgian Pop, preşedintele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în exclusivitate pentru News Hour With CNN.

"Acese corturi se folosesc pentru campare, au două învelișuri: unul pentru apă, unul pentru căldură. Încap patru paturi, două sunt deja montate. Pături, saltele, cearceafuri de pat, feţe de pernă, perne, saci de dormit, aragaz cu buteli.

Mai avem produsele pe care le avem noi în rezerva de stat: pelerine de ploaie, cizme, ligheane, pentru preparat mâncarea, pentru iluminat. Avem suficiente pentru a organiza o tabără destul de mare. Doamne fereşte de un dezastru!", a spus Emil Bostan, director executiv în cadrul ANRSPC.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close