Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Dronele militare pe care România ar vrea să le cumpere, testate lângă Marea Moartă, în Israel

Dronele militare pe care România ar vrea să le cumpere, testate lângă Marea Moartă, în Israel

Dronele pe care România dorește să le achiziționeze din Israel trebuie să respecte anumite cerințe speciale.

Dronele militare pe care România ar vrea să le cumpere, testate lângă Marea Moartă, în Israel
Sursa foto: Antena 3
de Corina Matlinschi    |    14 Sep 2022   •   18:57

Corina Matlinschi, senior editor Antena 3, a urmărit aceste dispozitive în acțiune.

"Suntem la cea mai joasă altitudine lângă Marea Moartă. Este locul în care israelienii testează dronele tactice, inclusiv dronele pe care România ar dori să le achiziționeze. Aici se află o cameră panoramică, computerul de zbor, antena satelit. Iar aici se atașează radarul, în funcție de cerințele și nevoile României. Una dintre cerințe este ca dronele să poată decola de pe piste semi-amenajate, inclusiv de pe pământ, iarbă sau pietriș. Dronele pot zbura pe pilot automat în timp ce operatorul de zbor se poate concentra pe spațiul aerian. Totul, cu ajutorul unui mouse și al unui joystick", a transmis corespondentul Antena 3 pentru News Hour With CNN.

Compania producătoare vrea ca în România să fie constituită o linie de asamblare la fel cum este cea din Israel.

"Verificăm toate sistemele să funcționeze cum trebuie și, ulterior, le trimitem la zonele de testare. Intenția noastră e să construim  în România aceeași linie de asamblare, precum cea pe care o vedeți aici, ca să putem realiza sistemele românești așa cum ne cer autoritățile", spune Assaf Cohen, director de dezvoltare al Diviziei Aerospațiale din cadrul companiei producătoare.

Intenția României este să achiziționeze 21 de drone.

Este o licitație pe care țara noastră a reluat-o, iar în cel mult cinci luni trebuie desemnat un câștigător.

Ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu, care a efectuat o vizită în Israel, spune că a discutat cu autoritățile locale și despre instruirea piloților români pe aparate F-16.

×
Subiecte în articol: drone Israel Vasile Dîncu marea moarta
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close