Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Rămânem în stradă!": Fermierii si transportatorii au decis să continue protestul, după întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu

"Rămânem în stradă!": Fermierii si transportatorii au decis să continue protestul, după întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu

Fermierii si transportatorii rămân în stradă. Reprezentanții protestatarilor au anunțat decizia după întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria.

"Rămânem în stradă!": Fermierii si transportatorii au decis să continue protestul, după întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    12 Ian 2024   •   18:39

Potrivit surselor Antena 3 CNN, după discuția de la Guvern dintre reprezentanții transportatorilor și fermierilor si premierul Marcel Ciolacu, aceștia au transmis îndemnul de a continua protestul, pe grupurile de WhatsApp pe care s-au organizat protestatarii.

La ieșirea din Palatul Victoria, aceștia au transmis presei că au primit promisiuni verbale că se vor organiza niște grupuri de lucru pentru a căuta soluții la problemele lor, iar decizia lor, în urma discuției de la Guvern, este să rămână în stradă.

  • "Nu vă fâsâiți așa cum se așteaptă guvernanții." 
  • "Nu dăm înapoiiiii." 
  • "DUMNEZEU FIE CU NOI"
  • "Tot înainte"
  • "Doamne ajută!"
  • "Si noi ramanem"
  • "Si Buzăul ramane"
  • "Trebuie mers peste ei, așa vor afla si ceilalti cetățeni si poate se vor alătura mai multi! Până la urmă nu doar noi suntem afectați de aceste probleme!"
  • "Trebuie trecut la urmatorul nivel, in liniste acolo peste ei... Până ne strangem cat mai mulți si apoi sa ne facem auziți!!! Poate li se pare o glumă!"
  • "Nesimțirea lor nu are limite... Ne tratează ca pe ultimii proști!", sunt câteva dintre mesajele scrise de protestatari pe grupurile de WhatsApp.

Premierului Marcel Ciolacu, în dialog cu reprezentanții transportatorilor și fermierilor

Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanții transportatorilor și fermierilor, în care au fost analizate problemele semnalate de reprezentanții celor două sectoare de activitate, soluțiile legale în acord cu normele la nivel european, precum și modalitatea de aprobare a acestora.

”V-am invitat la discuții pentru că doar prin dialog și stând împreună la aceeași masă vom găsi rezolvare la problemele pe care le-ați ridicat. Și noi, la Guvern, și dumneavoastră, ne dorim ca lucrurile să meargă cât mai eficient.

Din partea Guvernului avem toată deschiderea să găsim soluțiile potrivite, corecte și aplicabile. Pentru asta, după ce am centralizat doleanțele, trebuie să găsim soluțiile, în grupuri de lucru din care să facă parte toți cei care cunosc în detaliu fiecare nemulțumire semnalată”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

A fost stabilit un calendar strâns de întâlniri punctuale cu ministerele și instituțiile cu atribuții în soluționarea unora dintre aspectele discutate în cadrul întâlnirii.

Luni, 15 ianuarie,  se va reuni primul grup de lucru pe problematica agriculturii, la care vor participa și reprezentanții ministerelor cu atribuții în domeniu.

Marți, 16 ianuarie, va avea loc o întâlnire pe problematica transporturilor, de asemenea, cu participarea reprezentanților ministerelor cu atribuții în domeniu, iar miercuri, 17 ianuarie, va avea loc grupul de lucru pe problematica asigurărilor de răspundere civilă auto.

Dialogul va continua pe marginea soluțiilor care ar putea implica modificări legislative, astfel încât să fie pregătite, agreate și avizate proiectele de acte normative într-un timp cât mai scurt.

Din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu, la întâlnire au participat vicepremierul Marian Neacșu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, și reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului.

De asemenea, la consultări au participat prefectul Municipiului București, Rareș Hopincă, și reprezentanți ai Prefecturii Capitalei.

La dialog, din partea transportatorilor și fermierilor au participat: Șerbănescu Constantin, Cercel Ionuț-Lucian, Calotă Georgian, Medan Mircea-Marcel, Stemate Ionel-Cristian, Andruș Dănuț, Oltean Denisa Daniela, Dolete Mihai, Dogărescu Constantin, Dumitrache Benone, Petrea Dumitru Alexandru, Dinu Vasile Viorel.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close