Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Grevă de avertisment în Serviciul de Ambulanță. Angajații amenință că vor opri timp de două ore activitatea

Grevă de avertisment în Serviciul de Ambulanță. Angajații amenință că vor opri timp de două ore activitatea

Angajații Serviciului de Ambulanță au transmis că vor face o grevă de avertisment în care este posibil să oprească timp de două ore activitatea.

Grevă de avertisment în Serviciul de Ambulanță. Angajații amenință că vor opri timp de două ore activitatea
Sursa foto: ambulantaiasi.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Feb 2023   •   20:15

Angajații Serviciului de Ambulanță ameninţă cu greva de avertisment şi spun că lucrează deja la un calendar de proteste.

Totodată, sindicaliștii au decis să înceapă strângerea de semnături de la angajați, începând din 15 februarie, și pentru organizarea unei greve propriu-zise.

Astfel, urmează să aibă loc mitinguri la nivelul fiecărui serviciu de ambulanță din țară, dar și o acțiune de proteste la sediul Guvernului cu participarea liderilor sindicatelor membre. 

Aceștia au sesizat de ani buni că parcul auto este vechi, iar asta pune în pericol viețile bolnavilor.

Citește și: Grevă de patru zile în traficul aerian: MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Spania

De asemenea, ambulanțierii atrag atenția că se lucrează cu un deficit de personal de peste 40% la nivel național.

Ei spun că au solicitat de luni bune o discuție cu cei din Guvern, însă nu a avut niciun rezultat.

"Este o perioadă dificilă, ne confruntăm cu această problemă de câțiva ani. Am avea nevoie într-adevăr de suplimentarea posturilor , dar încercăm să acoperim acest deficit prin venirea la ture suplimentare ", a transmis Daniel, asistent medical SABIF.

FNSAR: "Se va trece la următoarea etapă"

Sindicaliștii din serviciile de Ambulanță au decis să continue protestele dacă premierul nu va chema la discuții reprezentanții sindicatului pentru rezolvarea cu care aceștia se confruntă.

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” din România (FNSAR), biroul executiv a decis continuarea protestelor începute.

„În situația în care Premierul României nu va invita la discuții reprezentanții FNSAR în vederea analizei și soluționării favorabile a problemelor cu care se confruntă Serviciile Publice de Ambulanță, se va trece la următoarea etapă a acțiunilor sindicale”, se arată în comunicat.

Raed Arafat: "Va exista și un dialog pe această temă"

"Ce pot să vă spun este că la nivelul Guvernului României, disponibilitatea de dialog a existat în permanență, atât în legătură cu structurile sindicale, cât și în legătură cu structurile patronale. În măsura în care există solicitări punctuale, va exista și un dialog pe această temă", a tranmis Raed Arafat.

Ambulanțierii așteaptă să discute cu departamentul pentru Situații de Urgență.

Raed Arafat a anunțat că se lucrează la un alt contract cadru pentru achiziția de ambulanțe, însă, nu se știe exact când va putea fi reînnoit parcul auto.

În toată țara sunt aproximativ 2300 de ambulanțe funcționale, însă aproape jumătate din totalul acestora sunt vechi de peste 20 de ani, fiind necesar să fie casate. 

Greva Federației Naționale Sindicale a Ambulanțelor din România ar însemna oprirea activității timp de două ore.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close