Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Iluminatul festiv, aprins în București. Prețurile cu care sunt așteptați oamenii la târgurile de Crăciun

Iluminatul festiv, aprins în București. Prețurile cu care sunt așteptați oamenii la târgurile de Crăciun

Momentul mult așteptat a sosit. Capitala și-a luat haine de sărbătoare. În această seară a fost aprins iluminatul festiv care împodobește bulevardele din Capitală. De asemenea, mai multe târguri de Crăciun și-au deschis larg porțile pentru vizitatori.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Noi 2023   •   18:43

În această seară au fost aprinse luminile de Sărbători în București. Evenimentul are loc în Piața Constituției. Este vorba despre ediția cu numărul 16 a Târgului de Crăciun București. Toate luminițele din Piața Constituției au fost pregătite de Primăria Capitalei. Butonul care declanșează aprinderea luminițelor a fost apăsat de trei elevi care au obținut medalii de aur la olimpiada internațională de matematică din Japonia

De asemenea, luminițele s-au aprins și în Sectorul 4 al Capitalei. Milioane de beculețe vor decora bulevardele din București. Atmosfera este de sărbătoare, sute de copii participă la aprinderea luminițelor de Crăciun. 

Preţurile de la Târgul de Crăciun în 2023

Autorităţile dau asigurări că, în general, preţurile de la Târgul de Crăciun 2023, din Piaţa Constituţiei, din Bucureşti, ar urma să fie pentru toate buzunarele.

Chiar şi aşa, specialiştii se aşteaptă ca preţurile să fie cel puţin la fel de mari precum cele de la Târgul de Crăciun din Sectorul 6, unde un pahar de vin fiert costă cel puţin 12 lei, o porţie de sărmăluţe cu mămăligă costă cel puţin 25 de lei, o plăcintă de casă costă cel puţin 15 lei, iar o porţie de fasole cu ciolan costă cel puţin 10 lei pentru 100 de grame.

Cât au plătit comercianţii pentru a-şi asigura locul de târg

Se estimează că în jur de 130 de comercianţi ar urma să-şi expună produsele la Târgul de Crăciun Bucureşti, iar aceştia au fost aleşi pe sprânceană în urma unui proces care s-a derulat, în mare măsură, în octombrie 2023.

De exemplu, cei care vând "mâncare tradițională preparată în locație" au plătit 31.500 lei, cei care vând "produse alimentare de tip fast-food sau desert" au plătit 16.500 lei, cei care vând "produse alimentare ambalate, preparate în afara evenimentului" au plătit 8.100 lei, cei care au "stand de băuturi și vin fiert" au plătit 27.750 lei, cei care vând "produse realizate de meșteri populari" au plătit 3.100 lei, iar cei care vând "produse cu specific de Crăciun, realizate de terți" au plătit 5.300 lei.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close