Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Învăţătoare din Bucureşti acuzată de abuz verbal şi psihic. "Ia-ţi caietul, eşti varză!"

Învăţătoare din Bucureşti acuzată de abuz verbal şi psihic. "Ia-ţi caietul, eşti varză!"

Analfabeţi şi mincinoşi. Aşa îşi califică o învăţătoare de la una dintre şcolile din centrul capitalei elevii săi de clasa a patra.

Învăţătoare din Bucureşti acuzată de abuz verbal şi psihic. "Ia-ţi caietul, eşti varză!"
Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Sep 2022   •   19:09

Sunt ore întregi de înregistrări audio în care femeia ţipă la elevi, dar conducerea şcolii susţine că e vorba doar despre "un timbru mai impunător", porivit ziarului Libertatea.

Există şi alte acuzaţii la adresa învăţătoarei, printre care şi o plângere pentru că ar fi cerut diverse sume de bani.

"Mama l-a trezit pe Nică mai devreme ca să-i spună câtă treabă are. Ca să-i spună "vezi că am multă treabă, culcă-te la loc"?! Ca să-i spună câtă treabă, așa ai înțeles tu?! Ia dă încoace caietul! "La trezit"?! Așa se scrie? Și așa mi-ai spus?!

Cum mi-ai citit mie răspunsul!? Că am auzit că te bâlbâiai… cum trebuia să-mi răspunzi? Ia uite, și "la rugat", fetițooo! Ești clasa a IV-a, analfabetă, scrii "l-a rugat, l-a chemat" fără cratimă?! Nu ți-e rușine? Cum ai ajuns, fato, în clasa a treia?

Măi fetiță, măi! Du-te la loc! Hai, lasă boceala! Unde te duci tu în fiecare zi? La înot? Da, du-te la înot! Şi-o să ai notele să înoţi! Ia-ţi caietul, eşti varză!", îi spune învățătoarea unei eleve.

Dialogul reflectă doar o mică parte din comportamentul învăţătoarei de la şcoala 79. Părinţii spun că ar avea zeci de astfel de înregistrări în care copiii ar fi numiţi mincinoşi şi chiar nesimţiţi.

Prima reacţie a conducerii şcolii

Un singur părinte a reclamat aceste abuzuri, deşi atmosfera în clasă ar fi aceeaşi încă din clasa pregătitoare. Reporterii Antena 3 CNN au obţinut şi prima reacţie a conducerii şcolii.

În acest moment, la școala respectivă este în desfășurare o anchetă, pentru că învățătoarea este cercetată disciplinar, din momentul în care unitatea de învățământ a primit înregistrările.

Învățătoarei i-a fost adus la cunoștință faptul că trebuie să respecte codul de etică.

Mai mult decât atât, au existat și ore de remediere, întâlniri la care au participat atât cadrul didactic, cât și mama elevei, directoarea școlii și alți profesori, în prezența psihologului.

Învățătoarea a recunoscut faptul că ar fi ridicat tonul la elevi, dar spune că, încă de când au fost aduși la școală, li s-a adus la cunoștință părinților faptul că are obiceiul de a vorbi mai tare.

Mama elevei a cerut să îi fie desfăcut contractul de muncă învățătoarei, însă i s-a spus că acest lucru nu este posibil deocamdată și că sunt reguli care trebuie respectate.

Astfel de cazuri sunt raportate extrem de rar. Tocmai de aceea, în ultimii doi ani au fost derulate doar 400 de anchete în rândul profesorilor din ţară. Asta înseamnă că sub 1% dintre dascăli au dat explicaţii în faţa autorităţilor din educaţie.

×
Subiecte în articol: invatatoare şcoală elevi
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close