Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Joe Biden, la summitul G20 de la Roma. Pandemia și poluarea pe ordinea de zi

Joe Biden, la summitul G20 de la Roma. Pandemia și poluarea pe ordinea de zi

Preşedintele american Joe Biden se află la Roma unde participă la întâlnirea anuală a liderilor din G20. Pe agenda de discuţii se află teme precum pandemia de COVID-19, precum şi măsurile pe care marile puteri ale lumii le au în vedere pentru combaterea schimbărilor climatice.

Joe Biden, la summitul G20 de la Roma. Pandemia și poluarea pe ordinea de zi
Sursa foto: Getty Images
de Naty Badea    |    29 Oct 2021   •   18:56

Aceleaşi subiecte au fost discutate şi la Vatican în timpul întâlnirii pe care preşedintele american a avut-o cu Papa Francisc.

Este prima vizită a lui Joe Biden ca președinte, cu Suveranul Pontif. Este cel de-al doilea președinte american catolic care se întâlnește cu un Papă, primul fiind John F. Kennedy.

Întâlnirea a durat 90 de minute, mult mai mult decât cu alți președinți americani: cu Donald Trump a durat 30 de minute, iar cu Obama, 50 de minute.

Cei care au fost prezenți au spus că Biden și Papa au fost foarte bine dispuși, dar că s-au discutat teme extrem de serioase, precum pandemia, avortul, situația internațioanlă, imigranții, și alte teme extrem de importante.

Apoi, Joe Biden a mers să se întâlnească cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, și cu premierul italian Mario Draghi. 

După aceștia, urmează întrevederea cu președintele francez, Emmanuel Macron.

Sâmbătă începe summitul G20, iar măsurile de securitate sunt unele fără precedent: 5.300 de carabinieri, polițiști, elicoptere, asigură protecția șefilor de stat.

 

×
Subiecte în articol: Joe Biden summit summit G20 Vatican
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close