Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Începe goana după cadouri și brad | Suma pe care o vor plăti românii pentru sărbători liniștite

Începe goana după cadouri și brad | Suma pe care o vor plăti românii pentru sărbători liniștite

Sărbătorile au ajuns să fie o cursă pentru supravieţuire socială în multe cazuri. Încă de luna trecută se vorbeşte despre cadouri de Crăciun, despre rezervări pentru Revelion şi s-au deschis târguri în toate marile oraşe din România. Imediat venim cu un ghid care să vă ajute să treceţi mai uşor prin această perioadă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Dec 2023   •   21:27

Cheltuielile, goana după cadouri și brad, dar și prepararea sarmalelor sau cozonacilor distrug pentru unii magia crăciunului. Alții au găsit alternative comandă mâncare și cadouri online ori pur și simplu pleacă în vacanță pentru a se putea bucura pe de plin de sărbători. Scapă astfel de musafiri de grija mesei de crăciun, dar și de o sumă considerabilă de bani.

Dornici să simtă că este sărbătoare în casele lor, românii nu taie de pe listă bradul, spre deosebire de multe produse care s-au scumpit, prețurile brazilor natural sunt la nivelul celor de anul trecut.

"Avem brazii la ghiveci, crescuți în ghiveci cu rădăcină. Avem o ofertă în vigoare care pornește de la 69 de lei, dar totodată avem și brazi de 3,5m înălțime, care ajung la 1249 de lei", a declarat un vânzător de brazi. 

Cel mai bine se vând brazii proveniți din țările nordice, cu o înălțime de cel mult 2 metri, care costă în jur de 150 de lei.  O familie cu doi copii mai scoate din buzunar cel puțin 400 de lei, iar părinții care vor să fie sigur că impresionează pe cei mici mai plătesc 350 de lei pentru a-l invita acasă pe Moș Crăciun.

Citește și: Data la care va fi virată ultima tranșă de vouchere sociale din 2023 | Românii vor avea timp pentru cumpărăturile de sărbători 

După ce problema cadourilor este rezolvată, urmează pregătirea mesei de crăciun. Gospodinele care vor să facă economie aleargă după oferte prin piață, iar apoi stau în picioare ore în șir în bucătărie. Pentru cei care nu au timp sau pur și simplu lucrează în perioada Crăciunului, comenzile online sunt salvatoare.

Masa de Crăciun, comandată online 

Am făcut un experiment și am pus în coșul de cumpărături piftie, salată de beof, sărmăluță de porc, o friptură la cuptor, cârnați rumeniți și, evident, tradiționalul cozonac. Iar totalul depășește 600 de lei. Vorbim de un calcul pentru patru persoane.

Cei care vor să facă astfel de comenzi trebuie să se grăbească. Deja gradul de ocupare depășește 35%. Sunt și români dispuși să plătească și mai mult de atât. O vacanță la munte sau într-o stațiune balneo-climaterică îi ajută să se bucure pe deplin de sărbători.

Pentru două nopți de cazare în perioada Crăciunului un cuplu va plăti între 1.500 și 2.000 de lei.  În schimb, pentru o vacanță de 3 zile, cu toate mesele incluse, costurile depășesc și 5.000 lei. Pe Valea Prahovei, unele hoteluri au deja grad de ocupare 100%

×
Subiecte în articol: masa de Craciun cadouri de Craciun
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close