Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN În vizită, acasă la Moș Crăciun. Laponia, destinația magică în perioada sărbătorilor de iarnă | Surprizele pregătite pentru copii

În vizită, acasă la Moș Crăciun. Laponia, destinația magică în perioada sărbătorilor de iarnă | Surprizele pregătite pentru copii

Laponia este o destinație de neratat, care merită vizitată măcar o dată-n viață! Este o locație de care orice persoană se poate bucura, de la cel mai mic până la cel mai mare membru al familiei. Este și locul despre care se știe că este casa lui Moș Crăciun.

În vizită, acasă la Moș Crăciun. Laponia, destinația magică în perioada sărbătorilor de iarnă | Surprizele pregătite pentru copii
Sursa foto: Getty Images/ Ignatiev
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Dec 2023   •   19:01

Cum arată cu adevărat casa și satul lui Moș Crăciun, ce pot face toți cei ajung acolo și ce surprize a pregătit Moșul pentru copiii care i-au trecut pragul micuței căsuțe din pădurea Laponă, vedem acum în prima parte a unui reportaj semnat de Maria Linda și Bogdan Jujatu. Reportajul integral îl puteţi vedea luni, la Antena 3 CNN.

O vizită în Laponia pe timp de iarnă este ca și cum ai păși într-un basm, unul plin de creații celeste, în mijlocul unei păduri nesfârșite de zăpadă.

De la plimbarea pe snowmobil sau într-o sanie trasă de reni sau câini husky, până la spectacolul oferit de aurora boreală sau chiar întâlnirea cu Moș Crăciun, Laponia este mult mai mult decât o destinație. Este o aventură care merită trăită.

Aproape un milion de turiști, din toate colțurile lumii, ajung anual în țara lui Moș Crăciun, iar în perioada sărbătorilor de iarnă este unul dintre cele mai vizitate locuri de pe Planetă.

Nici nu-i de mirare, pentru că Laponia, o adevărată bijuterie, ascunsă în nordul îndepărtat al Europei, oferă tuturor celor ajung aici o întoarcere în copilăriile nostre, în care totul era posibil.

La o primă vedere, ceea ce uimește cel mai mult aici este întinderea nesfârșită de alb, zăpada impecabilă, așternută, uneori, în staturi groase pe pini, case, pe drumuri și lacuri înghețate.

Am pornit spre Rovaniemi, satul Moșului și locul unde se întâmplă minuni, mai ales pentru cei mici, ne spun localnicii. L-am găsit aglomerat și decorat cu mii de luminițe colorate.

Așadar, pornim spre Căsuța Moșului din pădurea Laponă. Nici bine nu ajungem, că suntem întâmpinați de un prim spiriduș, semn că suntem pe drumul cel bun.

Rând pe rând sosesc turiștii, care primesc din start instructajul pentru ca întâlnirea cu Moșul să fie cât mai plăcută. Vă vine să credeți sau nu, Moș Crăciun se întâlnește și cu cei mici, dar și cu cei mari.

El îi primește pe absolut toți cei care îl vizitează. Dar cei mai emoționați sunt tot copiii.

Aici, copacii încărcați de zăpadă, drumurile șerpuitoare acoperite de omăt, pădurea vastă și case colorate din lemn, par desprinse din povești.

Și poate că asta este Laponia, o poveste sau poate un vis care merită trăit de orice copil sau adult la un moment dat în viață.

×
Subiecte în articol: Mos Craciun Laponia
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close