Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Biserica Ortodoxă Română vrea să scoată paragraful cu diversitatea de gen din Legile Educaţiei

Biserica Ortodoxă Română vrea să scoată paragraful cu diversitatea de gen din Legile Educaţiei

Legile educației au ajuns pe masa Guvernului, la câteva săptămâni de amânări și neînțelegeri în coaliție. Odată cu ele au ajuns și criticile Patriarhiei Române, care susține scoaterea paragrafului care face referire la diversitatea de gen.

Biserica Ortodoxă Română vrea să scoată paragraful cu diversitatea de gen din Legile Educaţiei
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Ştefan Petrică    |    22 Mar 2023   •   21:46

Sunt foarte multe controverse legate de aceste proiecte de lege.

După ce au produs luni întregi discuții în contradictoriu în coaliția de guvernare, acum, Biserica este cea care le critică și, susțin reprezentanții Patriarhiei Române și cei ai cultelor religioase, faptul că trebuie scos de urgență paragraful care face referire la diversitatea de gen.

BOR a trimis și o scrisoare către ministrul educației, Ligia Deca, și către premierul Nicolae Ciucă, în care solicită acest lucru și spun că face foarte mult rău acest paragraf în noile legi ale educației.

Mai mult, reprezentanții bisericii solicită ca religia să fie adăugată ca materie opțională la BAC.

Citește și: Meditațiile au devenit învățământul paralel în România: "Nu este normal, școala ar trebui sa te învețe să faci față" 

Noile legi vor intra în vigoare din toamnă, de la începutul noului an școlar, cu excepția prevederilor referitoare la examenele naționale, care vor fi aplicate fazat, pentru a exista predictibilitate. 

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close