Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Masa de Crăciun, mai scumpă în acest an. Cât vor plăti românii pentru a se simți bine de sărbatori

Masa de Crăciun, mai scumpă în acest an. Cât vor plăti românii pentru a se simți bine de sărbatori

Crăciunul va fi mai scump anul acesta cu circa 16%. Produsele de pe masa de sărbători s-au scumpit cu 2 până la 10 lei pe kilogram. Românii admit ca au bugetul mai strâmtorat anul acesta.

Masa de Crăciun, mai scumpă în acest an. Cât vor plăti românii pentru a se simți bine de sărbatori
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Murgilă    |    10 Dec 2021   •   18:28

În ultimul an, carnea de porc în viu de la ţărani s-a scumpit în unele judeţe chiar şi cu 3 lei pe kilogram, cozonacul şi prăjiturile ne costa cu 10 lei mai mult pe kilogram anul acesta, iar uleiul s-a scumpit în aceeaşi perioadă chiar şi cu 3 lei pe litru faţă de anul trecut.

Carnea de porc în viu s-a scumpit în unele județe chiar și cu 3 lei pe kilogram în ultimul an. Acum carnea de porc costă 15 lei/kg, față de 12 lei anul trecut.

Cozonacul artizanal costă acum 60 de lei, cu 10 lei mai mult decât anul trecut. Și pentru prăjituri plătim cu 10 lei mai mult pe kilogram.

Uleiul este cu până la 3 lei mai mult decât anul trecut, când costa 6 lei pe litru.

Pentru pâine plătim cu 50 de bani mai mult ca anul trecut, iar pentru 30 de ouă cu 2 lei mai mult faţă de anul trecut. Şi vinul s-a scumpit în aceeaşi perioadă cam cu 3 lei sticla.

Daca tragem linie vedem ca produsele de Crăciun ne costa cu aproximativ 34 de lei mai mult decat în 2020. Din puncte de vedere procentual scumpirea este de 16%.

Telemeaua de vacă este 35 de lei pe kilogram, față de 32 anul trecut.

×
Subiecte în articol: Crăciun scumpiri alimente masa de Craciun
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close