Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Caracatiță și sushi în loc de sarmale, pe mesele unor români, de Crăciun

Caracatiță și sushi în loc de sarmale, pe mesele unor români, de Crăciun

Sushi în loc de sarmale, piftie înlocuită de fructe de mare şi supă cremă de trufe, în detrimentul ciorbiţei de perişoare. Aşa sărbătoresc Crăciunul unii românii sătui de preparatele tradiţionale sau cei dornici să îşi impresioneze musafirii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Dec 2023   •   19:26

Unii români vor să renunțe la preparatele tradiționale românești și să pună pe masa de Crăciun mâncare internațională. Pe mesele cosmopolite sunt în trend, de sărbători, platourile cu fructe de mare, caracatiță, somon sălbatic şi kaviar.

Toba, caltaboşul, piftia, sărmăluţele şi friptura de porc sunt tăiate din meniul celor care vor preparate din bucătăria internaţională. Aceştia aleg foie gras, sushi şi curcan la cuptor. Până şi cei care se declară tradiţionalişti recunosc că sunt curioşi să încerce şi reţete străine.

Citește și: Suma pe care românii o alocă pentru masa de Crăciun, anul acesta. Cel mai căutat produs

De exemplu, panettone, bogat în fructe confiate şi umplut din abundenţă cu creme de fistic sau ciocolată, devine regele deserturilor de Crăciun. Gurmanzi, românii încearcă însă şi alţi cozonaci.

Şi la capitolul fructe, gusturile românilor s-au schimbat. Dacă înainte de Revoluţie, râvneau să aibă pe masa de sărbători portocale şi banane, acum sunt mai căutate rodiile, kaki, mango şi papaya.

Sunt însă ''arzătoare'' pentru buzunar. Tot ce este exotic şi de lux este mai scump. 

×
Subiecte în articol: masă Crăciun
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close