Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN S-a aflat ce a făcut Moș Crăciun în Laponia, chiar înainte de cursa în jurul lumii din această noapte | "Se întâmplă destul de des cu adulții!"

S-a aflat ce a făcut Moș Crăciun în Laponia, chiar înainte de cursa în jurul lumii din această noapte | "Se întâmplă destul de des cu adulții!"

Moș Crăciun a avut zi de vizite în Laponia, înainte de a pleca în jurul lumii cu sania trasă de reni.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Dec 2023   •   20:08

Anabel și Alexandra sunt două fete din Marea Britanie care au vrut să vadă cu ochii lor cum arată satul lui Moș Crăciun.

Ele au fost foarte încântate să-l întâlnească în persoană.

Cele două au dat ochii cu moșul la el acasă.

Așezat într-un jilț de lemn, într-o cameră mare, cu un perete acoperit de o hartă a lumii, bătrânul impunător cu barbă albă le-a invitat pe copile să se așeze, la rândul lor. 

"Sunteți un pic timide, nu? Asta se întâmplă destul de des cu adulții" le-a tachinat el.

După ce și-a încheiat programul menit să-i convingă pe oameni că există, simpaticul personaj a plecat în călătoria sa anuală, în timpul căreia oferă cadouri tuturor copiilor.

Capitala Laponiei anticipează un sezon turistic record în iarna 2023 - 2024

Se așteaptă ca orașul Rovaniemi, capitala reginii finlandeze Laponia, să doboare recorduri turistice în această iarnă și să depășească inclusiv nivelurile de dinainte de pandemie.

Autoritățile locale anticipează că, în plus față de fluxul obișnuit de turiști, vor veni aici încă 40.000 - 50.000 de oameni în această iarnă.

"Au fost niște ani liniștiți chiar mai înainte, dar în prezent avem mulți oameni aici. Fie că au venit cu o lună sau cu o zi înainte de Crăciun, numeroase persoane din toată lumea au sosit în vizită. Destul de mulți au fost cei din Anglia, Irlanda, Scoția, Țara Galilor. Dar au venit și din celelalte părți ale lumii - din Australia, Noua Zeelandă, India, Africa de Sud, American de Nord și America de Sud", a declarat bărbatul care-l personifică pe Moș Crăciun în Laponia.

Este adevărat că nu toată lumea vine să-l vadă pe moș, iar mulți aleg să-i scrie.

Presa internațională notează că oficiul poștal principal din satul finlandez al lui Moș Crăciun primește aproximativ 30.000 de scrisori pe zi în luna decembrie.

×
Subiecte în articol: Mos Craciun Rovaniemi Finlanda Laponia
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close