Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Peste jumătate dintre părinţii români care muncesc în străinătate nu vin acasă de Paşte

Peste jumătate dintre părinţii români care muncesc în străinătate nu vin acasă de Paşte

Paştele nu va fi unul tocmai fericit, pentru mulţi copii din ţara noastră. Poate că vor avea de toate pe masă, poate că vor primi cadouri, dar nu vor fi cu părinţii de sărbători.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2024   •   18:58

Mai mult de jumătate dintre părinţii care lucrează în străinătate nu vor veni acasă, la copii, de Paşte. Analiza este făcută de asociaţia Salvaţi Copiii.

55% dintre părinţii plecaţi peste hotare nu vin acasă în perioada următoare. 39% au declarat că vor veni acasă pentru Paşte, iar 6% nu sunt decişi.

În total, în ţara noastră, în perioada studiului, peste jumătate de milion de copii au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate.

Iată regiunile ţării cu cei mai mulţi copii lăsaţi acasă de părinţi

Regiunea Nord-Est, Moldova, conduce detaşat clasamentul cu peste 138.000 de copii a căror părinţi sunt plecaţi peste hotare. Aici, cam unu din şase minori sunt în această situaţie. 

În regiunea Sud- Muntenia sunt peste 107.000 de copii cu părinţi plecaţi, regiunea Nord - Vest 71.000 de copii şi regiunea Sud - Est cu 57.000 de copii a căror părinţi lucrează în străinătate.
 

×
Subiecte în articol: Paste strainatate copii parinti
Parteneri
Cod portocaliu și galben de vijelii. 9 județe sunt vizate
x close