Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN PNL pierde primari și organizații întregi | Toți se mută la PSD: ”Decizia nu a fost una ușoară, dar a fost necesară”

PNL pierde primari și organizații întregi | Toți se mută la PSD: ”Decizia nu a fost una ușoară, dar a fost necesară”

Tot mai multi primari PNL supăraţi pe deciziile din partid se reorientează şi pleacă la PSD. Ultimele plecări sunt cele de la Botoşani, acolo unde Verginel Gireadă a dus toată organizaţia la social-democraţi.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Feb 2024   •   19:58

Şi în judeţul Neamţ, primarul oraşului Roznov a ales să se mute de la PNL la PSD şi chiar va candida în iunie din partea acestui partid.

Migraţia primarilor va continua şi în perioada următoare, mai ales în condiţiile în care va fi liber la plecări fără pierderi de mandate pentru o perioadă de 60 de zile.

Hemoragia din PNL este foarte greu de oprit. Nicolae Ciucă spune că va da o directivă pentru a opri plecările.

 ”Este o chestiune pe care am discutat-o foarte franc în coaliție. Este un moment în care trebuie să ne oprim cu activitatea practică, este absolut o calicie fără rost. În momentul de față și PNL și PSD au o bază a primarilor, primarii merită acea recunoaștere a activității pe care o fac în teritoriu, pentru că ei sunt cei care realizează acea legătură directă cu cetățeanul.

 Nu văd de ce trebuie să se realizeze ca migrație, nu cred că vreunui primar îi place să i se pună acea eticheta de traseist”, a declarat Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Dincolo de vorbele frumoase, primarii trăiesc situaţii concrete care îi fac să se îndepărteze de partid. De exemplu, se plâng de lipsă de susţinere din partea PNL pentru proiectele locale.

”Decizia nu a fost una ușoară, dar a fost necesară, fiind o administrație publică locală ne interesează echipa cu care putem să ne ducem la bun sfârșit proiectele și am ales să facem următorul mandat cu PSD Timiș. 

Nu am fost satisfăcuți de ce s-a întâmplat la PNL. La PNL se vorbește foarte mult, dar alegem eficiența”, a declarat Bono Cucalan, primarul comunei Dudeștii Vechi.

În perioada 9 aprilie - 9 iunie, primarii ar urma să aibă 60 de zile la dispoziţie pentru a schimba partidele fără să îşi piardă mandatele. Este de aşteptat ca în acea perioadă să aibă loc o migraţie masivă

×
Subiecte în articol: primari pnl PSD mutari
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close