Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Provocările noului "Moromeţii". Cum este creată atmosfera de epocă

Provocările noului "Moromeţii". Cum este creată atmosfera de epocă

Unul dintre cele mai cunocute filme românești va reveni pe ecrane. Filmările au început deja, iar locaţia arată spectaculos. Totul a fost recreat pentru a aduce în faţa spectatorilor o atmosferă de epocă.

Provocările noului "Moromeţii". Cum este creată atmosfera de epocă
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    17 Mar 2023   •   20:02

Undeva în Teleorman, în satul Talpa, se găseşte o casă-vedetă, casa unde s-au filmat Moromeţii. Aceasta a fost găsită de Stere Gulea la începutul anilor '80, a fost părăsită apoi și redescoperită pentru a doua peliculă. Ea devine platou de filmare acum, a filmărilor pentru cea de-a treia parte a Moromeţilor.

Antena 3 CNN a fost pe platourile de filmare alături de actori ca Horaţiu Mălăele sau Olimpia Melinte. Un scenariu care se concentrează, de data aceasta, pe fiul cel mic al lui Ilie Moromete. 

Să aduci o casă înapoi în urmă cu peste 80 de ani, o gospodărie, să găseşti animale, să încălzeşti locuinţa astfel încât să se poată filma în condiţii bune înăuntru, deşi afară plouă mocăneşte şi abia de sunt câteva grade, acestea sunt doar câteva dintre provocările realizării unui film de epocă în anul 2023.

Citește și: La mulți ani, Victor Rebengiuc! Actorul a împlinit onorabila vârstă de 90 de ani

Sunt zeci de oameni în echipa de producție, se întind cabluri, se pun lumini, cu extraordinar de multă atenţie, astfel încât niciun fir să nu apară în imagine. Stere Gulea, cel care a făcut celebră casa din Talpa, povesteşte cât de greu a fost să o găsească în urmă cu aproape 40 de ani.

Pentru actorul din rolul lui Niculae Moromete, Alex Călin, experiența unui film de această anvergură a fost una specială. De la faptul că a fost nevoit să fumeze, nefumător fiind, la pregătirea intensă pentru rol şi epocă.

Moromeţii 3 îl aduce din nou în faţa publicului pe Horaţiu Mălăele, în rolul lui Ilie Moromete. Un Ilie Moromete pe care l-a înterpretat şi în al doilea film, în care venit după interpretarea lui Victor Rebengiuc, cel care a dat atunci unul dintre punctele de referinţă ale cinematografiei româneşti.

Tema filmului se mută mai degrabă spre întreaga atmosferă a epocii, cenzură, decizii care trebuie luate în teribilii ani '50 şi ruptura dintre sat şi oraş, din ce în ce mai prezentă.

×
Subiecte în articol: morometii
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close