Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Robert Baer, fost agent CIA: "România va fi atacată dacă războiul va escalada. Putin va folosi arma nucleară dacă armata rusă intră în colaps!"

Robert Baer, fost agent CIA: "România va fi atacată dacă războiul va escalada. Putin va folosi arma nucleară dacă armata rusă intră în colaps!"

Cei care au acces acum la Putin și l-ar putea - ipotetic - elimina sunt ofițerii FSB, Serviciul Federal de Informații.

Robert Baer, fost agent CIA: "România va fi atacată dacă războiul va escalada. Putin va folosi arma nucleară dacă armata rusă intră în colaps!"
Sursa foto: Antena 3 / hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Oct 2022   •   18:22

A spus-o clar fostul agent CIA, autor de cărți, Robert Baer.

Directorul FSB este, de aproape 14 ani, generalul Alexander Bortnikov. Mulți experți spun că ar fi cel mai probabil succesor al lui Putin. Fost agent KGB, ca și Putin, Bortnikov l-ar fi cunoscut pe actualul președinte rus în '70, pe când amândoi lucrau în temutul serviciu secret sovietic.

Dar nu e singurul care l-ar putea elimina pe Vladimir Putin.

Un alt candidat ar putea proveni din armata rusă: Serghei Surovikin, cunoscut drept "Generalul Armageddon", un om extrem de dur. Surovikin sau "Măcelarul din Siria", așa cum i se mai spune, a primit titlul de erou al Rusiei şi are în palmares şi o medalie pentru misiunea din Siria din 2017, atunci când a condus masacrul din Alep.

Cea mai redusă probabilitate o are o revoltă a oamenilor în Rusia.

Rușii sunt absolut îngroziți de Putin, dar și de ce ar putea face acesta în continuare, iar coșmarul absolut îl constituie perspectiva folosirii unei arme nucleare tactice.

Robert Baer, fost agent CIA, are un răspuns, și nu e cel mai optimist cu putință.

Robert Baer, fost agent CIA: "Dacă armata rusă intră în colaps, cred că Putin ar folosi arme nucleare"

(Întrebare): "Domnule Baer, ​​vedem zilele acestea că Vladimir Putin vizează infrastructura energetică din Ucraina. Pe măsură ce iarna se apropie, credeți că aceasta este o nouă tactică a lui Putin de a induce teroarea în Ucraina?"

(Răspuns): "Cred că Putin va continua cu această strategie, atât timp cât va pierde pe câmpul de luptă. Va ataca infrastructura energetică, va tăia curentul în Ucraina, va bombarda conducte, va tăia gazul, nu face niciun pas înapoi şi dacă va trebui să bombardeze o conductă din Bulgaria, o va face.

Se va ajunge la asta. GRU, serviciul de informații extern al Rusiei, are spioni peste tot în Europa de Est. În acest moment, nu îi mai pasă.

Cea mai importantă întrebare în Statele Unite este dacă va folosi arme nucleare, iar asta depinde de cum va performa armata lui. Dacă armata lui va intra în colaps, eu cred că ar folosi arme nucleare."

(Î): "Ați vorbit despre arma nucleară, aţi spus că Vladimir Puțin ar fi capabil să folosească arma nucleară în Ucraina, ce vă face să spuneţi asta?"

Robert Baer, fost agent CIA: "Putin ar ataca mai întâi Polonia. România va fi atacată dacă războiul va escalada"

(R): "Putin este încolțit. Știu că nu se fac pregătiri în acest moment pentru a o folosi, dar starea lui psihică, violența lui, sunt fără limite. Dacă ar folosi o armă nucleară tactică peste un oraș din Donbas sau chiar dacă ar lovi într-o parte a țării, ca avertisment, fără să producă prea multe daune, ar lua asta în considerare.

Trebuie să ne uităm la toate greșelile pe care le-a făcut până acum. A greșit când a decis să invadeze pe 24 februarie, a greșit când a decis să înceapă o ofensivă în Donbas, ar putea pierde Crimeea. În fața tuturor acestor posibilități, va folosi orice îi stă în puteri.

Așa îi interpretez eu starea psihică."

(Î): "Cum ar răspunde NATO şi SUA?"

(R): "Asta e marea întrebare! Depinde. Să spunem că Putin atacă centre de aprovizionare din Polonia, convențional sau nuclear. Este o dilemă pentru Vest, pentru că președintele Statelor Unite ale Americii a spus că ar putea escalada într-un schimb de atacuri nucleare. Așa că, la acest moment, nu cred că Washingtonul are un răspuns la asta. Și astfel revenim, nu știu ce gândește Putin sau ce gândesc extremiștii din cercul lui și țin pumnii sperând că nu va folosi o armă nucleară sau să atace o țară NATO."

(Î): "Ultima întrebare. Ar putea Putin să atace o țară ca România?"

(R): "Cred că ar ataca prima oară Polonia, dar nu departe ar fi România. Da, ar ataca România dacă războiul va escalada."

×
Subiecte în articol: Robert Baer nuclear România Vladimir Putin
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close