Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Românii care se întorc în țară se revoltă la Vama Nădlac: "Care e faza cu vaccinul? Bagă cipuri în oameni!"

Românii care se întorc în țară se revoltă la Vama Nădlac: "Care e faza cu vaccinul? Bagă cipuri în oameni!"

Este în continuare scandal în vama Nădlac. Oamenii sunt nervoşi din cauză că au aşteptat ore întregi pentru a intra în ţară. Majoritatea românilor sunt nemulţumiţi când află că vor fi obligaţi să stea în carantină.

Românii care se întorc în țară se revoltă la Vama Nădlac: "Care e faza cu vaccinul? Bagă cipuri în oameni!"
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Borboros    |    Iulia Gorgorin    |    20 Dec 2021   •   16:58

Nervi, jigniri, înjurături şi scuipături la propriu, luni, în vămile din vestul ţării.

Românii nevaccinaţi care se întorc acasă refuză carantina, în condiţiile în care în ţările de unde ei vin este impus deja lockdown.

Cei vaccinaţi acuză că timpul de aşteptare pentru completarea formularelor este prea mare

Se schimbă regulile de intrare în ţară. Sute de mii de români se întorc în ţară în perioada sărbătorilor de iarnă.

Începând cu 20 decembrie, toţi cei care intră în ţară trebuie să completeze formularul digital de intrare în ţară.

Ce spun cei care ajung în vamă si nu au completat formularul digital

"Nu ne-au dat niciun formular, absolut nimic (...) Cum să ne pună pe carantină? Numai la noi la români se întâmplă chestia asta. De ce? Germania, Franța, Belgia, în alte părți te pune pe carantină, numai la noi. Eu vin Elveția vin, de la muncă. Nu sunt vaccinat, dar care faza cu vaccinul? Dacă dumneavoastră sunteți vaccinată, nu vă îmbolnăviți, nu mai luaţi virusul ăsta sau care e problema? Ce dă vaccinul ăsta? Se bagă cipuri în oameni!", spune unul dintre românii revoltaţi de la Vama Nădlac.

Tot de astăzi, Italia şi Spania se află în zona roşie.

Românii care se întorc acasă din aceste ţări intră în carantină dacă nu sunt vaccinaţi.

În plus, de astăzi este obligatoriu şi formularul online. 

Ministrul Lucian Bode, explicaţii despre scandalul din vămi

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, luni, în exclusivitate la Antena 3, că unele fluxuri de ieşire din ţară vor fi transformate în fluxuri de intrare.

Până acum, peste 100.000 de români au revenit în ţară, dar se aşteaptă ca peste 1 milion de români să treacă graniţa.

De asemenea, 50.000 dintre ei au intrat direct în carantină pentru că nu erau vaccinaţi.

Ce trebuie să ştie românii despre formularul digital de intrare în ţară

Documentul conţine date despre ţara din care se vine şi despre destinaţia din România.

Potrivit Guvernului, cu ajutorul informațiilor din formular, direcţiile de sănătate publică vor putea identifica şi lua legătura mai uşor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetăţean infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Documentul trebuie să fie completat de toate persoanele care intră în România şi călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale.

Pentru eliberarea formularului este necesară autentificarea cu o adresă de e-mail, unde utilizatorul primeşte un link de acces. Ulterior, se completează câmpurile cu datele solicitate.

Ce conţine PLF-UL

Numele şi prenumele, datele de identificare şi de contact; țara, regiunea şi localitatea de unde călătoreşte spre România, inclusiv cele tranzitate; localitatea şi adresa de destinaţie în România; mijlocul de transport cu care călătoreşte spre România; data intrării în România;

Formularul se completează cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România şi va fi verificat odată cu cartea de identitate sau a paşaportului în sistemul informatic al Poliţiei de Frontieră

Persoanele care se prezintă la punctele de trecere a frontierei fără formular vor avea obligativitatea de a-l completa într-un termen de 24 de ore.

Cei care nu completează documentul riscă o amendă cuprinsă între 2.000 de lei și 3.000 de lei

Paşii sunt similari cu cei pentru generarea certificatului digital UE COVID.

Platforma https:/plf.gov.ro va putea fi accesată de orice persoană, începând cu data de 20 decembrie 2021

Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicații Speciale, de la lansarea aplicației https:/plf.gov.ro și până la 18:00, au fost create 35.549 de conturi în platformă și 14.212 persoane au generat formulare digitale de intrare în România.

Diferența dintre numărul persoanelor care și-au creat cont în platformă și al celor care au generat formular este reprezentat de cei care au dorit să vadă cum arată aplicația, ce informații sunt solicitate sau care sunt pașii necesari pentru completare.

Reamintim că în această dimineață Serviciul de Telecomunicații Speciale a operaționalizat platforma https:/plf.gov.ro, astfel încât persoanele care vor intra în țară în cursul zilei de mâine să aibă timpul necesar să completeze formularul digital.

Începând cu 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc în țară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România , document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană și reglementat de Guvernul României.

 

×
Subiecte în articol: romani scandal Vama Nadlac cipuri vaccin
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close