Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Rosie Cornwallis, strănepoata unui lord englez, a renunțat la Marea Britanie pentru un sat din Transilvania: "Totul a fost o nebunie!"

Rosie Cornwallis, strănepoata unui lord englez, a renunțat la Marea Britanie pentru un sat din Transilvania: "Totul a fost o nebunie!"

A cumpărat o casă pe care n-a văzut-o decât în poze, într-o țară despre care nu ştia nimic. Este doar o mică parte din povestea de viață a stră-stră-nepoatei Lordului Charles Cornwallis, care a găsit, într-un mic sat din Transilvania, locul pe care acum îl numește ACASĂ.

Rosie Cornwallis, strănepoata unui lord englez, a renunțat la Marea Britanie pentru un sat din Transilvania: "Totul a fost o nebunie!"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Maria Linda    |    Mihai Dina    |    17 Noi 2023   •   19:39

Într-un peisaj de poveste de pe Valea Târnavei Mici, la 15 kilometri de Sovata și de Lacul Ursu, Rosie Cornwallis a găsit ceea ce căuta de-o viață. Liniștea. A renunțat de mult la aerul cosmopolit al marilor capitalelor europene pentru o viață care îi amintește de vremurile copilăriei petrecute în sudul Angliei.

Fără doar și poate, Rosie iubește natura cu tot ce are ea mai bun și mai frumos de oferit. A crescut în mijlocul ei și a descoperit un mod de viață în echilibru cu sine și cu ceilalți. Cu timpul însă, Anglia a pierdut poate prea mult din toate bogățiile oferite de natură.

"Pare că suntem în Anglia aici. Așa cum era odată, draga mea!"

Aşa era cândva, înainte de agricultura industrială. Nu mai există flori sălbatice în Anglia, au fost ucise de ierbicide.

De fapt, ceea ce vrea să ne spună Rosie este că în curând s-ar putea să pierdem și noi ceea ce Anglia a pierdut deja de foarte mult timp. S-ar putea să nu înțelegem toate aceste lucruri acum pentru că noi încă ne mai bucurăm de un mediu curat, nealterat. După mai bine de jumătate de oră petrecută în mijlocul naturii, ne întoarcem la casa pe care Rosie a cumpărat-o aici.

"Am cumpărat o casă pe care n-am văzut-o decât în poze, într-o țară despre care nu am auzit", glumește Rosie de fiecare dată când este întrebată ce a adus-o pe meleaguri românești. Se întampla în 2013.

"Pe neașteptate am văzut acest loc, ieșit din comun, Transilvania. Mă întrebam ce se întâmplă acolo. Cineva a pus pe Airbnb fotografii cu zonele rulale, cu păsări, flori. Și m-am gândit: Doamne, ce frumos este! Și la patru dimineața am căutat pe Google proprietăți de vânzare în Transilvania și a apărut acest loc, care nu avea acoperiș, electricitate și nici apă. Era foarte scump. Totul a fost o nebunie!"

Si-a vandut o cabana din Anglia pentru a restaura si tranforma casa din Ocna intr-un loc ce aminteste de locuintele transilvanene de odinioara, un loc unde se pot relaxa si bucura de natura si turistii care ajung in Ocna.

"Simt aici un fel de libertate pe care n-o mai întâlnești în Anglia." 

Rosie a locuit de-a lungul timpului în Franța, New Mexico și India, dar aici în inima Transilvaniei și-a creat un mic paradis și se simte ca acasă.

Deși este stră-stră-nepoata Lordului Cornwallis, locotenentul general al armatei britanice din timpul revoluției americane, cel care a ajutat la victoria britanică in Bătălia de la Monmouth, Rosie vrea să traiască visul aici, în inima Transilvaniei.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close