Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Rusia a comunicat că un sistem de rezervă de la centrala nucleară Zaporojie are probleme

Rusia a comunicat că un sistem de rezervă de la centrala nucleară Zaporojie are probleme

Președinții ucrainean și turc, Volodimir Zelenski și Recep Tayyip Erdogan, împreună cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, au discutat joi, la Liov, în Ucraina.

Rusia a comunicat că un sistem de rezervă de la centrala nucleară Zaporojie are probleme
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Aug 2022   •   19:11

Eu au discutat evoluția acordului de export al cerealelor prin porturile ucrainene la Marea Neagră, acord mediat de ONU și de Turcia și semnat de Ucraina și Rusia.

Presa de la Ankara a speculat că Erdogan va discuta cu Zelenski despre o posibilă întâlnire cu liderul rus, Vladimir Putin.

Deocamdată, veștile pozitive legate de evoluția situației la centrala nucleară Zaporojie continuă să lipsească iar asta accentuează temerile legate de un incident nuclear, arată corespondentul CNN David McKenzie.

"Una dintre temele principale ale dialogului între Volodimir Zelenski, Recep Tayyip Erdogan și Antonio Guterres se referă la exportul de cereale. Navele cu cereale pleacă din porturile de la Marea Neagră datorită acordului cerealier semnat de ruși și ucraineni.

 Însă mai rămâne un drum lung de parcurs. Mai sunt milioane de tone de cereale care trebuie exportate. Sunt sigur că discuțiile s-au concentrat în mare parte pe acest subiect.ț

Corespondent CNN: Rușii au comunicat că un sistem de rezervă de la Zaporojie are probleme

Mai este un subiect important, de astă dată în discuția dintre Zelenski și Guterres, care se referă la centrala nucleară Zaporojie.

Centrala este foarte importantă pentru Ucraina. Secretarul General al ONU a cerut ca Agenția Internațională pentru Energie Atomică să poată intra în perimetrul centralei și să inspecteze ce se întâmplă acolo.

În urmă cu puțin timp, rușii au comunicat că unul dintre sistemele de rezervă ale centralei are probleme, ceea ce accentuează îngrijorările privind un accident.

Nu e clar dacă se pregătește o inspecție a Agenției pentru Energie Atomică. Este de presupus că rușii vor ca nimeni să nu intre acolo. Ei spun că este periculos, că centrala este situată chiar pe linia frontului.

Este o problemă rămasă nerezolvată. Președintele Zelenski acuză Rusia de șantaj nuclear iar faptul că nu există nicio evoluție pozitivă este de natură să îngrijoreze", a relatat McKenzie la News Hour with CNN.

×
Subiecte în articol: Zaporojie David McKenzie
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close