Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Un joc de poker s-a transformat într-un scandal politic cu șantaj şi amenințări cu nume mari

Un joc de poker s-a transformat într-un scandal politic cu șantaj şi amenințări cu nume mari

Un joc la poker s-a transformat într-un scandal politic. La mijloc, numele unui fost ministru al Educaţiei. Iată despre ce este vorba.

Un joc de poker s-a transformat într-un scandal politic cu șantaj şi amenințări cu nume mari
Sursa foto: Pixabay
de Carmina Pricopie    |    23 Mai 2022   •   19:16

Mai exact, o familie de liberali democrați s-ar fi folosit de numele fostului ministru al Educaţiei, Monica Anisie, pentru a nu achita o datorie la poker de 5.000 de lei.

Acesta e suma pe care fiul fostei șefe a DSP Bucureşti şi al unuia dintre consilierii PNL de la Primăria Sectorului 2 nu a plătit-o. 

După ce i-ar fi spus creditorului că-l mută din Sectorul 2, consilierul a depus plângere la poliţie, iar bărbatul a fost săltat pentru şantaj.

După un an şi jumătate, el a fost condamnat pe fond la 2 ani 8 luni de închisoare cu suspendare. Banii nu i-a primit nici în ziua de azi.

Ba mai mult, instanţa l-a obligat să-i plătească daune morale atât consilierului cât şi fiului acestuia. 

"Am rămas şi fără bani şi trebuie să le mai dau şi bani", spune incupatul.

Aşa începe declarația celui care a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru șantaj.

Ceilalți protagoniști, părţile vătămate, Claudiu şi Dragoş Nicolescu. Tată şi fiu. Tatăl, consilier PNL la primăria sectorului 2. 
Povestea început pe 1 februarie 2021, la o partidă de poker.

"Am jucat poker, mi-a cerut o sumă de bani împrumut. Am jucat cu mai mulţi prieteni. Cu domnul Nicolescu sau cu fiul dumnealui? Cu fiul dumnealui", spune bărbatul. 

"Aceste aspecte rezultă din declarațiile persoanei vătămate Nicolescu Dragoş-Alexandru, în cuprinsul cărora a arătat că îl cunoaște pe inculpat de câțiva ani, acesta locuind în cartierul unde persoana vătămată a copilărit , iar în data de 01.02.2021, inculpatul l-a invitat la un joc de poker pe bani.

Astfel, persoana vătămată a relatat că, în aceeași zi, s-a deplasat la adresa indicată de inculpat, într-o clădire de birouri, la etajul 5 al acesteia, unde se mai aflau încă 8 bărbați, pe care persoana vătămată nu îi cunoștea.

Inițial, persoana vătămată a primit de la inculpat fise în valoare de 1.000 lei, iar pe parcursul jocului a mai primit fise de la martorul X până la valoarea totală de 5.000 lei", se arată în motivarea judecătoriei Sector 2 citată de rejust.ro

Atât Dragoş Nicolescu, cât şi inculpatul, spun că cel din urmă a plecat acasă înaintea lui Nicolescu. 

Dragoş Nicolescu a recunoscut chiar că a primit fise în valoare de 5.000 de lei, pe care le-a pierdut la joc.

Însă a motivat în faţa anchetatorilor că ar fi fost atras într-o capcană, motiv pentru care nu a vrut să returneze banii atunci când a fost sunat a doua zi de inculpat.
"Omenește, prietenește l-am sunat pe el, pe Dragoş. Dacă nu-mi dai bănuţii îl sun pe tatăl tău, că suntem prieteni cu toţii", mai spune acesta. 

Claudiu Nicolescu, spune inculpatul, l-ar fi sunat EL în prima fază.

"S-a băgat domnul Claudiu. A început să mă înjure de morţi, că are relaţii, că are una şi alta.

Mi-a zis că e şeful la cartier, că e finul lui nu ştiu cine că e relațiile care le are.

Treaba dânsului, dar nu avea nicio legătură cu ce s-a întâmplat. Finul lui Anisie", a spus inculpatul în faţa anchetatorilor.

"Nu este finul meu. Eu cu familia Nicolescu nu mai am nicio legătură, nici măcar de prietenie. Băiatul respectiv a spus că eu l-am zgâriat", spune Monica Anisie, fost ministrul al Educaţiei. 

În timpul alegerilor pentru șefia PNL Sector 2, unde contracandidata Monicăi Anisie era nimeni alta decât mama lui Dragoş Nicolescu, şefa DSP Bucureşti în timpul pandemiei.

Tatăl şi fiul au depus plângere la Poliţia Capitalei. S-au dat mandate de interceptare şi monitorizare.

9 infracțiuni de șantaj, constatate de poliţiştii anti-clanuri de la Capitală. 3 la adresa lui Claudiu Nicolescu, 6 la adresa fiului.

"Partea vătămată Nicolescu Claudiu a fost sunat de inculpat și avertizat că atât el, cât și fiul său, vor fi "bătuți" și "distruși", dacă nu restituie împrumutul", se mai arată în motivarea judecătoriei Sector 2 citată de rejust.ro

-Claudiu Nicolescu: - Și în primul rând, eu nu am să-ți dau ție nici un ban, ai înțeles?

–Inculpat: - Ce, mă?

Claudiu Nicolescu:- Deci, eu nu am să-ți dau ție nici un ban!

–Inculpat:- Păi și. trebuie să-mi dea banii fi-tu, mă, frate, mă! Trebuie să-mi dea banii fi-tu. Care i-a luat, mă, frate, mă!

"Mi-a şi spus că o să mă mute din cartier. Şi cum au spus m-au mutat din cartier, m-au mutat la circa de poliţie cu mandat de arestare.

N-am șantajat pe nimeni. Doar mi-am cerut bănuţii ca o datorie.

Acum că am fost provocat şi înjurat şi ameninţat. Nu ştiu dacă au făcut presiuni la Poliţie, dar asta mi-au spus verbal, telefonic.

Era în stare de ebrietate şi aşa mi-a spus. Că o să mă mute din cartier, că el este cine este. El probabil, că eu nu l-am ajutat cu campania electorală, că nu am vrut să mă bag, el probabil s-a răzbunat pe mine.

Da! M-a sunat şi mi-a spus să-l ajut să vorbesc cu lumea", mai spune inculpatul. 

Contactat telefonic, domnul Claudiu Nicolescu nu a vrut să dea niciun fel de detalii.
"Până nu se termină nu putem discuta despre aşa ceva", a transmis acesta. 

Inculpatul trebuie să le plătească acum daune morale celor 2, de câte 600 de euro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close