Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Secretarul de Stat american Antony Blinken: "Dacă Rusia este hotărâtă să urmeze calea diplomaţiei vom oferi toate ocaziile"

Secretarul de Stat american Antony Blinken: "Dacă Rusia este hotărâtă să urmeze calea diplomaţiei vom oferi toate ocaziile"

"Avem responsabilitatea să facem toate eforturile pentru ca diplomaţia să iasă câştigătoare", a declarat joi secretarul de stat american Antony Blinken despre rezolvarea crizei fără conflict.

Secretarul de Stat american Antony Blinken: "Dacă Rusia este hotărâtă să urmeze calea diplomaţiei vom oferi toate ocaziile"
Sursa foto: Hepta/ DPA Images / JAMES ROSS
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Feb 2022   •   18:46

Acesta a spus că dacă Rusia este hotărâtă să urmeze calea diplomaţiei, SUA va oferi toate ocaziile pentru a-şi demonstra acest angajament.

"În calitate de diplomaţi ai naţiunilor noastre avem responsabilitatea să facem toate eforturile pentru ca diplomaţia să iasă câştigătoare. Să nu rămână nicio cale a diplomaţie neexplorată.

Dacă Rusia este hotărâtă să urmeze această cale a diplomaţiei vom oferi toate ocaziile pentru a-şi demonstra acest angajament. Nu am nicio îndoială că răspunsul la spusele mele de astăzi vor fi mai multe discuţii din partea guvernului rus (...). Guvernul rus poate anunţa astăzi fără echivoc că Rusia nu va invada Ucraina.

Poate să transmită acest mesaj clar şi apoi poate să demonstreze trimiţându-şi trupele, tancurile, avioanele înapoi la bazele lor şi trimiţând diplomaţii la masa negocierilor.

În zilele care urmează, lumea îşi va aminti de acest angajament sau de refuzul de a-şi lua acest angajament", a spus Antony Blinken.

"Rusia a comasat mai mult de 150.000 de trupe în jurul graniţelor Ucrainei, În Rusia, Belarus, în Crimeea ocupată. Rusia spune că reduce numărul acestor forţe.

Noi nu vedem întâmplându-se acest lucru pe teren. Informaţiile noastre indică clar că aceste forţe, inclusiv forţe terestre, avioane, nave, se pregătesc să lanseze un atac asupra Ucrainei în zilele care urmează", a mai spus Antony Blinken.

Potrivit Reuters, Blinken a mai declarat că Rusia se pregăteşte să fabrice un pretext pentru o invazie în Ucraina care ar putea include un atac real sau fals cu arme chimice.

×
Subiecte în articol: Antony Blinken SUA Rusia Ucraina
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close