Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Strategia PSD după Congresul PNL din 25 septembrie 2021

Strategia PSD după Congresul PNL din 25 septembrie 2021

PSD a decis să stea deoparte în această criză politică, mai mult decât atât să nu voteze moţiunea de cenzură decât după decizia CCR, adică după congresul PNL din 25 septembrie 2021. Surse din parlament spun că social democraţii au o dorinţă ascunsă care are legătură cu sondajele care arată nivelul scăzut de încredere al premierului.

Strategia PSD după Congresul PNL din 25 septembrie 2021
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Sep 2021   •   18:51

Pentru că a decis să nu se implice în scandalul coaliţiei Partidul Social Democrat a fost acuzat de toate celelalte partide că ar juca în #echipacâstigatoare. PSD a decis să stea de-o parte în această criză politică, mai mult decât atât să nu voteze moţiunea de cenzură decât după decizia CCR, adică după congresul PNL.

Surse din parlament spun că dorinţa ascunsă a PSD-ului ca Florin Cîţu să devină preşedinte PNL are legătură cu sondajele care arată că premierul României a înregistrat cea mai abruptă cădere a unui politician în încredere.

E firesc atunci ca PSD să şi-l dorească pe Cîtu în fruntea PNL şi a Guvernului, așa cum Iohannis şi-a dorit-o pe Dăncilă în fruntea PSD şi prezidențiabilul cu care să intre în turul II. Norocul PSD-ului este că interesul sau strategic şi politic este acela de a-şi maximiza şansele în 2024.

Strategia PSD după Congresul PNL din 25 septembrie 2021

În acest context, strategia Partidului Social Democrat este de a-l menține pe Florin Cîțu cât mai mult în fruntea Guvernului pentru că sondajele arată că Florin Cîțu a ajuns la o cotă de încredere de 11%, iar Partidul Național Liberal la 19% în intenția de vot a românilor.

În tot acest timp, Partidul Social Democrat, așa cum arată analizele și sondajele, a înregistrat o ușoară creștere în preferințele românilor.

Prin urmare, prin toate acțiunile pe care le-a făcut Partidul Social Democrat până în acest moment l-a ajutat indirect pe Florin Cîțu să atace șefia PNL din postura de premier al României

La congresul PNL din 25 septembrie 2021 Florin Cîţu va fi premierul României

În primul rând Partidul Social Democrat a amânat depunerea a propriei moțiuni de cenzură, în al doilea rând a votat alături de PNL și UDMR pentru amânarea și dezbaterea moțiunii de cenzură inițiată de cei de la USR și AUR.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close