Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Topul instituţiilor publice din România care şi-au achiziţionat telefoane de lux în 2023

Topul instituţiilor publice din România care şi-au achiziţionat telefoane de lux în 2023

Austeritate, dar până la stat. Instituţiile publice din România şi-au cumpărat telefoane mobile şi inteligente în valoare de 737.000 de euro de la începutul acestui an.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Oct 2023   •   18:31

Jurnaliştii Săptămâna Online au adunat datele de pe site-urile de achiziţii publice şi au făcut un top al acestor instituţii care au cheltuit zeci de mii de euro pentru smartphone-uri.

Pe primul loc se află Serviciul de Pază şi Protecție care a cumpărat în 2023 70 de telefoane Samsung Galaxy şi 20 de telefoane Apple Iphone. A plătit pentru această achiziţie 32.621 euro.

Pe locul 2, Poliția Locală Sector 2 București. Poliţiştii şi-au achiziţionat 84 de telefoane Samsung cu 26.428 euro.

Direcția Silvică Caraș-Severin a avut nevoie de telefoane mobile cu husă. Nu se specifică numărul acestora, dar ştim că au cheltuit peste 21.600 euro.

Şi Grupul Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării a avut nevoie de telefoane de lux. Cele mai scumpe de pe piaţă. Variantele Pro şi Pro Max. În total, pe 12 telefoane aceştia au plătit 14.400 de euro.

Pachetul de măsuri bugetare adoptat de Guvern a avut ca scop şi reducerea cheltuielilor din instituţiile statului, premierul Marcel Ciolacu anunţând la Parlament că "s-a terminat cu şmecheria!". Probabil doar la privat.

TOPUL INSTITUŢIILOR CARE ŞI-AU ACHIZIŢIONAT TELEFOANE DE LUX ÎN 2023:

1. Serviciul de Protecție și Pază:

2. Poliția Locală Sector 2 București

3. Direcția Silvică Caraș-Severin

4. Grupul Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării.

Citeşte şi: Scandalul limitării cash-ului continuă | PSD, anunţ despre lista bunurilor care mai pot fi cumpărate cu numerar

 

×
Subiecte în articol: telefoane mobile institutii austeritate
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close