Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN În Timişoara, robinetul cu gaz s-a închis! 300 de mii de locuitori şi spitalele pline au rămas fără căldură și apă caldă

În Timişoara, robinetul cu gaz s-a închis! 300 de mii de locuitori şi spitalele pline au rămas fără căldură și apă caldă

În Timişoara, robinetul cu gaz s-a închis astăzi. 300 de mii de locuitori şi spitalele pline au rămas fără căldura și apă caldă. Mii de pacienți infectați cu covid sunt internați în aceste spitale. Totul, după ce datoria de peste 300 de milioane de lei nu a fost plătită și livrarea agentului termic a fost tăiată.

În Timişoara, robinetul cu gaz s-a închis! 300 de mii de locuitori şi spitalele pline au rămas fără căldură și apă caldă
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Oct 2021   •   19:57

Timișoara a rămas fără apă caldă și căldură, după ce termenul stabilit de primarul Dominic Fritz cu furnizorul de gaze pentru plata datoriilor a expirat, iar datoria este de peste 300 de milioane de lei.

Până în acest moment, nu s-au găsit soluţii pentru sutele de mii de oameni care stau în frig. Primarul a cerut la rândul lui ajutor celorlalte firme de gaz, ca să deblocheze situaţia. Întrebat care ar putea fi măsurile concrete pentru oameni, primarul Timişoarei a avut o reacţie nervoasă.

"Eu nu cred ca timisorenii astepata de la mine să le spun ce sa faca cand intra in casa", a răbufnit edilul care recunoaște că oamenii nu au soluții. 

Disperaţi, managerii de spitale au cerut ajutor spunând că în lipsa unei temperaturi optime, eforturile lor de a salva vieţile oamenilor sunt în zadar.

Este o chestiune de cateva ore pana cand sutele de bolnavi din spitalele din Timisoara care astazi au ramas fara caldura vor tremura de frig in paturile unităților sanitare.

Managerii acestora incearca sa gaseasca soluții rapide pentru a evita ca frigul sa le înrăutățească bolnavilor starea de sanatate, deja șubreda din cauza pandemiei. Bolnavilor le-au fost distribuite pături suplimentare, iar instalația de climatizare, folosită vară pentru scăderea temperaturii a fost pornită acum pe funcția de încălzire. 

 

 

×
Subiecte în articol: Timișoara
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close