Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ninge la început de vară. Imagini surprinzătoare cu zăpada de la Vârful Omul

Ninge la început de vară. Imagini surprinzătoare cu zăpada de la Vârful Omul

Meteorologii au emis mai multe avertizări de tip cod galben și portocaliu, iar la Vârful Omul a început ninsoarea.

Ninge la început de vară. Imagini surprinzătoare cu zăpada de la Vârful Omul
de Georgiana Adam    |    28 Mai 2021   •   19:04

La Vârful Omul, din Munții Bucegi s-au înregistrat temperaturi sub 1 grad Celsius, iar în cursul acestei săptămânii au fost surprinse imagini superbe cu munții acoperiți de zăpadă.

Imaginile au fost filmate de un amator. Temperaturile, la Vârful Omul, sunt de iarnă și nu au depășit un grad Celsius, iar muntele e acoperit de zăpadă. 

Zăpadă de 6 metri de Transfăgărăşan

Imagini spectaculoase cu zăpadă de peste 6 metri au fost surprinse pe Transfăgărăşan, la final de mai. Drumarii încearcă să îndepărteze stratul de zăpadă consistent depus pe serpentinele de sub Bâlea Lac. Cel mai spectaculos traseu din România se va deschide pe 1 iulie.

Drumarii curăţă şoseaua cu excavatorul de zile întregi, iar acum au ajuns pe porţiunea cea mai problematică, unde stratul de zăpadă are câţiva metri înălţime.

Muncitorii spun că eliberarea completă a drumului poate dura chiar şi câteva săptămâni. În această perioadă, Transfăgărășanul este închis circulației.

Se deschide numai patru luni pe an, de la 1 iulie la 30 octombrie, din cauza zăpezii şi a pericolului de avalanşă.

"Deszăpezirea Transfăgărășanului a ajuns în zona „critică”. Pe serpentinele de sub Bâlea Lac stratul de zăpadă depășește 6 metri și de astăzi intervenim și cu un escavator pentru că utilajele obișnuite de deszăpezire nu fac față în asemenea condiții", se arată în postarea  de pe Facebook a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.

 

×
Subiecte în articol: zapada ninge Varful Omul
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close