Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Beneficiile ozonoterapiei asupra organismului uman

Beneficiile ozonoterapiei asupra organismului uman

Cât de multe știi despre ozonoterapie? Această procedură este practicată de mai bine de un secol pentru creșterea gradului de oxigenare a țesuturilor și garantează rezultate extraordinare asupra sănătății.

Beneficiile ozonoterapiei asupra organismului uman
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2022   •   11:33

Potrivit specialiștilor, are efect calmant, antiinflamator, antibacterian și revitalizant. Astfel, ozonoterapia este recomandată atât în domeniul medical, cât și în cel cosmetic.

Ozonoterapia este o metodă naturală de tratament, care reprezintă îmbogățirea sângelui și, implicit, a celulelor cu un amestec de oxigen și ozon.

"S-a dovedit că în complemeritate cu tartamentele alopate care se administrează în anumite boli, el vine și grăbește efectul terapeutic, reduce efectele adverse și practic e un facilitator de vindecare. Se îmbunătățește metabolismul energetic celular. Oboseală fizică, oboseală psihică, oboseală la nivel metabolic, ozonul știe să trezească la viață, să stimuleze capacitățile de apărare la agresiunile externe și obținem niște pacienți sau regiuni ale pacienților care erau într-o stare precară, ele se îmbunătățesc, devin mult mai rezistente și fac față mult mai bine fie agresiunilor externe, fie bolilor cronice", a spus Mihai Pascu, medic specialist în Ozonoterapie.

Ozonul medical este obținut cu ajutorul unui dispozitiv în care impulsuri electrice desfac oxigenul în atomi, cu formarea unui amestec de ozon și oxigen, în concentrația dorită. 

"În principiu, cam orice pacient poate beneficia de administrarea de ozon. El are efecte antiinflamatorii, deci în principiu bolile inflamatorii beneficiază. Asta înseamnă diverse reumatisme, diverse mecanisme inflamatorii la nivelul țesuturilor, crizele de contracturi dureroase practic, toate bolile care au inflamația ca și mecanism de acțiune beneficiază de pe urma administrării de ozon", a mai spus medicul.

Infiltrațiile cu ozon nu sunt dureroase, iar mai multe studii au demonstrat că această metodă este 100% sigură.

"O altă categorie de patologii care răspund foarte bine la ozon sunt bolile care au o componentă vasculară, pentru că el subțiază sângele și străbate mai ușor barierele care apar la un moment dat în vase și în felul acesta ajută la perfuzarea organelor, crește nivelul de perfuzare, crește nivelul de oxigenare și crește nivelul energetic", a adăugat medicul.

De asemenea, activează sistemul imunitar. Administrarea ozonului medical determină creșterea de interferon și interleukine, care declanșează o întreagă cascadă de reacții imunologice. Mai mult decât atât, ozonterapia are influență asupra infecțiilor cronice. De-a lungul timpului, terapia a fost utilizată cu suscces în tratamentul bolii Lyme, a hepatitei C și B și a infecției cu Herpes simplex.

"O altă latură pe care ozonul știe să o gestioneze sunt terapiile anti-age, pentru că el aducând pacientul în starea lui metabolică cea maună, întoarce sau frânează mecanismele de îmbătrânire. De ce? Îmbătrânirea are la bază și atacul acesta al radicalilor liberi și expunerea la radiații, substanțele din mediul, cele care sunt poulante, ori prin adiminstrarea de ozon s-a văzut clar cum țesuturile redevin ferme, elastice, capătă un tonus mai bun", spune medicul Mihai Pascu.

Există patru tipuri de administrare a amestecului de oxigen și ozon: sub formă de infiltrații, autohemoterapie majoră, autohemoterapie minoră sau insuflații rectale.

"Dacă este vorba de partea injectabilă local, durează 10-15 minute cu administrare undeva o dată – de două ori pe săptămână, urmărind efectele și reglând dozajul în funcție de aceste. Este o terapie bazată pe reactivitate, ea nu aduce nimic, ea aduce doar un tip de semnal și așteaptă reacția din partea pacientului. Sunt pacienți care reacționează foarte repede și foarte bine, sunt pacienți care reacționează mai lent, dar toți, absolut toți evoluează către aspecte favorabile", mai spune medicul.

×
Subiecte în articol: Numai de bine Mihai Pascu
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close