Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Hidratarea este esențială pentru sănătate! Câtă apă trebuie să bem zilnic pentru un organism sănătos

Hidratarea este esențială pentru sănătate! Câtă apă trebuie să bem zilnic pentru un organism sănătos

Deshidratarea poate provoca oboseală şi o mulțime de probleme de sănătate. Asta știm cu toții. Prin urmare, încercăm să consumăm zilnic necesarul de lichide recomandat. Dar, întrebarea este: ştim care sunt lichidele pentru care trebuie să optăm? Aflăm răspunsul de la Lygia Alexandrescu, specialist în nutriţie.

Hidratarea este esențială pentru sănătate! Câtă apă trebuie să bem zilnic pentru un organism sănătos
Sursa foto: Pixabay.
de Diana Dragotescu    |    10 Aug 2020   •   14:30

Este vară, este caniculă iar nutrientul principal al acestei perioade este apa, este lichidul care ne întreține viața. În apă se întâmplă toate procesele biochimice din organism, apa este transportor, apa hidratează, apa duce spre țesuturi, este un termo-reglator.

Acei doi litri de apă pe zi recomandați de media sunt foarte buni dar ar trebui un pic mai personalizați. Este nevoie de 40 ml de apă pe kilogram corp pe zi vara și 30-35 ml apa iarna. 

Apa minerală nu este recomandată 

Nu trebuie să bem o apă cu mult sodium, riscul este să reținem acea apă și să ne umflăm. Dacă lucrăm la biroul maximul este de 500 ml de sodium pe sticlă. Este important să optăm pentru apă de la noi din țară. Putem obține hidratarea și din ceaiuri naturale, din plante. Nu uităm despre piureurile de fructe, pe care mulți copii le preferă. 

Este recomandat să se evite băuturile cu cofeină, care dezhidratează. Legumele și fructele vin și ele cu aportul lor de apă. O salată poate constitui aportul de lichide necesar la o masă. Nu uităm nici de kefir, sana, lapte bătut sau bineînțeles, supele. 

Câtă apă trebuie să bem zilnic. Hidratarea este esențială pentru sănătate

×
Subiecte în articol: Numai de bine hidratare
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close