Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Ce înseamnă medicina integrativă și cum are loc vindecarea întregii ființe

Ce înseamnă medicina integrativă și cum are loc vindecarea întregii ființe

Vorbim despre medicina integrativă. Filosofia acestei ramuri este că omul trebuie privit ca un întreg – corp, minte și spirit.

Ce înseamnă medicina integrativă și cum are loc vindecarea întregii ființe
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Mihăilă    |    27 Dec 2021   •   16:50

Cel puțin o dată pe an, fiecare dintre noi, indiferent dacă avem simptome sau nu, ar trebui să trecem prin cabinetul specialistului. În cadrul unui astfel de consult, pacientul parcurge mai multe etape de diagnosticare, iar la final, primește un plan de tratament personalizat.

Consultul integrativ se realizează în două etape. Fiecare durează între 40 și 60 de minute. Timp în care abordarea pacientului în evaluare și tratament se face pe toate dimensiunile fiinƫei: nivelul energetic și informațional, nivelul mental-emoțional și nivelul fiziologic și metabolic.

“Punctul meu de vedere se raportează, în prinicipal, la o evaluare pe partea alopată a pacientului, ca să vedem în ce stadiu al bolii este, care sunt comorbiditățile, cum reacționează el din punct de vedere psiho-emoțional la acest context patologic și o abordare pe partea posturală, ca să văd gradul de somatizare a diverselor probleme pe care le-a acumulat de-a lungul timpului”, a spus Mihai Pascu, Medic Medicină de Familie şi Specialist în Ozonoterapie, Biorezonanƫa Asyra şi Chiropractică Viscerală.

Astfel, specialistul parcurge împreună cu pacientul un chestionar complex, care atinge fiecare ramură importantă.

Practic, acum vom face o anamneză a simptomelor, semnelor clinice, deci totul va fi pe bază de conversație și pe baza sistemului clinic pe care o să vi-l fac. Scopul final este ca să identifici în funcție de natura problemlor și de tipologia pacientului ce mix terapeutic i se potrivește cel mai bine.

Ulterior, în a doua parte, urmează consultul iridiologic. Este  popular în multe țări ale lumii, întrucât ochii pot indica probleme fizice, psihice sau emoționale. Mai mult decât atât, specialiștii susțin că pot găsi și patologii în stadiu incipient, care încă nu au semne clinice. 

O genă destul de bună, cu un sistem imunitar care reacționează bine,  două linii de stres ușor active pe lobul drept al creierului. Și cu o ușoară sensibilitate dermatică. Da, există!

În mai puțin de 10 minute, cu o lupă și o lanternă Georgianei i-a fost scanat întregul corp.

În funcție de patologie și în funcție de problemele pe care pacientul le are de rezolvat naturopatia vine și completează programul pe care domnul doctor Pascu îl stabilește”, a spus Alin Ghinea, terapeut specializat în Iridologie, Nutriƫie şi Fitoterapie.

O să mergem pe un protocol naturist, timp de două luni de zile.

Principalele mecanisme care contribuie la procesele de vindecare sunt reechilibrarea, recuperarea și rejuvenarea.

“Pacienții pot apela la un astfel de consult integrativ indiferent de vârstă și de patologiile pe care le au de rezolvat – fie că vorbim de stadii acute, subacute, cronice sau degenerative. Sunt pacienți care răspund foarte bine la protocoalele pe care le propunem împreună și își recapătă într-adevăr o forță de protecție și o forță de a acționa mult mai bine la tratamentele pe care deja le urmează”, a mai spus medical Alin Ghinea.

“Pot fi și pacienți care nu au neapărat o simptomalogie, dar își doresc să optimizeze stilul de viață sau funcțiile organismului. Caută să vadă unde sunt vulnerabilitățile sau problemele de care nu sunt conștienți că le au, dar sesizează în ansamblu că lucrurile nu sunt tocmai în regulă. Deci are și un rol profilactic, nu doar terapeutic", a mai spus medicul Mihai Pascu.

×
Subiecte în articol: Numai de bine Mihai Pascu Alin Ghinea
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close