Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Obiceiuri care cresc starea de bine

Obiceiuri care cresc starea de bine

Un stil de viață echilibrat ar trebui să conțină și momente scurte în care să ne conectăm cu interiorul nostru. Așadar, din cele 8 ore care îți rămân după ce scazi timpul petrecut la job și somnul, rezervă câteva minute doar pentru tine.

Obiceiuri care cresc starea de bine
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Mihăilă    |    10 Noi 2021   •   08:00

Poți face niște exerciții de yoga, o plimbare în aer liber sau pur și simplu... stai și respiră. Respirația este un gest necontrolat, pe care îl facem în permanență. Însă, chiar și așa, ați fi surprinși să aflați câți dintre noi știm să respirăm cu adevărat corect. Învățăm din următorul material cum ar trebui de fapt să respirăm, dar și ce beneficii ne poate aduce această rutină.
"Avem cu siguranță nevoie să ne deconectăm de exterior și să ne conectăm sau să ne reconectăm mai mult cu interiorul, mai mult cu natura, pentru că acest lucru ne va aduce liniște și va reduce stresul prin care trăim în ultima perioadă", a spus Sorina Fredholm, health coach.

Primul moment de acest tip ar putea fi imediat după ce ne-am trezit. Sorina recomandă pentru prima parte a zilei exercițiile de respirație. În mod normal, se pare că folosim doar 20% din capacitatea plămânilor și asta pentru că respirăm superficial. Noi credem că respirăm corect, că aducem un aport foarte mare de oxigen, dar de fapt este o iluzie, pentru că nu folosim întreaga capacitate a plămânilor noștri.
"Trebuie să o facem mult mai profundă, mult mai lungă, respirăm destul de scurt de obicei. În primul rând, trebuie să te focusezi pe zona de diafragma. Atunci când inspiri, umerii tăi nu ar trebui să se ridice. De multe ori, inspirăm și se ridică și pieptul și umerii. Nu, atunci când inspirăm, diafragma noastră este în expansiune, deci direcția este opusă", a afirmat Sorina Fredholm. 

Respirația superficială crește gradul de stres, care poate fi startul și pentru alte boli ale sistemului respirator, digestiv, imunitar și limfatic. De asemenea, poate declanșa și anxietatea sau depresia.

Antidot simplu pentru zilele agitate

"Inspirul se face pe nas. Pur și simplu inspirăm profund din zona abdominală și expirăm. Se aude, respirația este mult, mult mai profundă. Și genul acesta de respirații profunde poți să le repeți un minut, două, trei și în timp vei progresa și inspirul vei putea să îl faci mult, mult mai lung", a precizat Sorina.
Câteva minute în care să respiri corect pot fi cel mai bun antidot chiar și în mijlocul unei zile foarte agitate. Așadar, când toate par că te copleșesc... respiră adânc. Specialiștii garantează că lumea ta va arăta mult mai bine.

''Apoi, conexiunea cu tine se face și în momente de liniște în care pur și simplu stai tu cu tine și pui pe o foaie de hârtie gândurile pe care le ai. Și pur și simplu analizezi cum a fost ziua ta, ce îți dorești să schimbi și așa mai departe. Există foarte multe întrebări la care dacă nu stăm din când în când și le acordăm timp, nu găsim răspunsuri și se tot adună și se tot adună și acest lucru ne dă acea stare de anxietatea. Apoi, practică cum este yoga, cum este meditația te conectează cu tine, poate o plimbare în natură" , a menţionat Sorina Fredholm. 

Și, nu în ultimul rând, ar trebui să ții cont de hidratare și alimentație. Începe ziua cu un pahar mare de apă și nu uita să consumi cât mai multe plante și legume verzi. Aceste obiceiuri îți vor crește starea de bine.

"Ideal este să faci acest lucru în comunitate. Pentru că atunci când faci aceste schimbări împreună cu un prieten sau cu familia, acest lucru o să motiveze, o să inspire și o să ai până la urmă rezultate mult mai rapide și mult mai bune", a afirmat Sorina Fredholm, health coach. 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close