Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Reţete de cocktailuri celebre pe care să le încerci acasă

Reţete de cocktailuri celebre pe care să le încerci acasă

Tot mai mulți dintre români înlocuiesc berea, vinul și țuica cu băuturile alcoolice mai deosebite, servite sub formă de cocktailuri.

Reţete de cocktailuri celebre pe care să le încerci acasă
Sursa foto: Unsplash.com | Proriat Hospitality
de Georgiana Mihăilă    |    24 Sep 2021   •   15:30

Iată trei rețete ușor de făcut, numai bune pentru acasă. Astfel, ne vom putea surprinde invitații și vor fi perfecte pentru momentele petrecute cu cei dragi.

Am așteptat cu nerăbdare această zi, fiindcă îmi doresc de mult să învăț și eu să fac măcar câteva cocktailuri acasă, motiv pentru care o să îl rog pe Andrei să începem astăzi cu unul dintre cele mai bune cocktailuri și anume Hugo.

Hugo își are originile într-o localitate mică din nordul Italiei și a fost creat ca alternativă la Aperol Spritz. Acesta a devenit foarte repede apreciat, fiind astăzi unul dintre cele mai populare mixuri din întreaga lume. Ingredientele cocktailului sunt prosecco, lichior de flori de soc, gheață, frunze de mentă și apă minerală.

"Vom lua un bol, vom pune full de gheață, este foarte important să începem cu gheața la fiecare preparat în parte"

Gheața e prezentă în general în orice cocktail?

"Exact, da, întotdeauna se va începe cu gheața, gheața este foarte importantă"

Cam câtă gheață ar trebui să punem?

"În mod normal, trebuie full de gheață, lăsat foarte puțin spațiu deasupra. Cam atâta este suficient. Vom începe prima dată cu 10-15 ml de sirop de soc.  Acum depinde de gustul fiecăruia, unele persoane preferă mai dulce, se poate pune mai mult. După aia vom lua niște mentă, câteva frunze. Le vom bate puțin în palmă ca să eliminăm uleiurile volatile, care dau gustul de mentă"

Știm că sunt și acele siropuri de mentă, e în regulă dacă le folosim în loc de menta proaspătă?

"Nu, menta proaspătă este esențială în acest cocktail. După aceea, jumătate de lime sau două, cum preferă fiecare. Vom desface o sticlă de prosecco, puteți să folosiți orice prosecco. Vom turna"

Cât prosecco trebuie să punem?

"Trebuie lăsat un spațiu foarte mic până sus pentru apa minerală. Cam atât este în regulă și vom finaliza cu apa minerală. Vom lua lingura, vom amesteca foarte ușor în jurul paharului, ca să nu eliminăm aciditatea, aciditatea este foarte importantă. Și vom termina cu câteva frunze de mentă"

Acest cocktail este potrivit pentru orice tip de eveniment, de la petrecerile la birou până la aniversările cu prietenii. În plus, Hugo este o alegere ideală și pentru persoanele care țin la siluetă, întrucât are doar 160 de calorii pe pahar. Astfel, devine un aperitiv al cărui gust dulce-acrișor cucerește rapid orice doamnă.  

Și, dacă ar fi să vorbim despre domni, ce le recomanzi acestora?

"Acestora le recomand un gin pe bază de castravete, care este foarte calitativ și merge perfect"

De ce avem nevoie?

"Păi în primul rând, luăm un pahar, full de gheață, foarte important, cum am discutat mai devreme. Cam atât este suficient, după aceea vom începe cu măsura de gin, care este de 60 de ml"

Ca băutura să fie mai racoroasă, se adaugă câteva felii de castravete, care cu apa tonică creează o simfonie de arome excepționale.

"Vom pune două – trei rânduri de castravete, cam așa. Și, la fel, vom încheia, foarte important, cu apa tonică. Și ca și garnish eu prefer să îi pun un fruct deshidratat, foarte lejer, rapid se prepară"

Însă, castravetele poate fi înlocuit cu zmeura, dacă ne dorim să obținem un rezultat cu totul diferit.

Să ghicesc, începem cu full de gheață?

"Da, cu full de gheață vom începe. Deci notați – întotdeauna gheață, niciodată fară. Pentru un gust mai predant de zmeură și ginul fiind mai amar de obicei și ginul fiind o băutură consumată de către doamne și domnișoare, vom pune niște zmeură pe care o zdrobim așa foarte puțin, lasă un gust foarte plăcut, depinde de preferințele fiecăruia, mie îmi place să pun mai mult.

Și vom adăuga câteva frunze de busuoic. Și, de asemenea, vom închiea cu apa tonică, care este foarte importantă. Și, la fel, garnishul meu preferat – un fruct deshidratat, ca să încheiem treaba

Ginul poate fi servit alături de pește, pui, paste cu legume și salată cu creveți.

Spune-mi, dacă în caz că nu avem în casă unul dintre ingredientele pe care tu ni le-ai spus, ne putem juca? Mai putem înlocui? Aici, în loc de zmeură am putea pune o căpșună sau..?

"Sigur, fără niciun fel de problemă. De exemplu, eu îmi mai făceam cu felii de grape sau orice îți vine, ginul este o băutură care îți permite să te joci cu el, să îți alegi fructele care îți plac", ne-a explicat Andrei Dumitru, barman.

×
Subiecte în articol: Numai de bine cocktail retete
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close