Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Ansamblurile tip regenerare urbană inspiră un nou stil de viață în București

Ansamblurile tip regenerare urbană inspiră un nou stil de viață în București

Unii dezvoltatorii imobiliari din București îşi propun ca ansamblurile tip regenerare urbană să fie eficiente din punct de vedere energetic şi durabile din punct de vedere ecologic.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Aug 2023   •   17:28

Cu fiecare proiect imobiliar inovator axat pe regenerare urbană, Capitala revine la viață şi asta pentru că locurile abandonate din Bucureşti sunt transformate datorită dezvoltatorilor care aleg să constuiască aici.

Dezvoltat pe locul fostei platforme Ventilatorul, pe o suprafaţă impresionantă de 5,8 hectare, ansamblul se conturează ca cel mai ambiţios proiect de regenerare urbană din Bucureştiul actual. Cu o viziune conceptuală inovatoare, acesta redă oraşului o zonă nevalorificată şi o transformă într-o comunitate vibrantă, ce trăieşte şi lucrează împreună.

"One Cotroceni Park este cel mai mare proiect de regenerarea urbană din Bucuresti şi a fost primul proiect care a îmbinat cu adevărat într-un mod optim cele trei funcțiuni: funcțiune rezidențială, comercială și cea de birouri. Clădirile folosesc soluţii şi echipamente prietenoase cu mediul. La clădirile de birouri folosim aceste standarde ale institutului WELL care asigură un nivel ridicat de sănătate și igienă", a spus Mihai Păduroiu, CEO Office Division.

Citește și: Tulcea capătă o nouă înfăţişare. Marea inaugurare a portului și a falezei "Ivan Patzaichin", după finalizarea lucrărilor de modernizare

Dezvoltarea se concentrează pe un concept unic, o abordare holistică de tipul Live / Work / Play, cu mai multe facilităţi şi beneficii, ca un adevărat oraş în oraş, compus atât dintr-o zonă rezidenţială, cât şi din spaţii de birouri şi o zonă comercială care va oferi acces la o gamă largă de servicii.

Proiectul reprezintă şi un exemplu de transformare urbană în care o investiție privată substanţială completează o investiţie publică, noua linie de metrou care face legatura între cartierele Militari şi Drumul Taberei cu zona de centru fiind una dintre cele mai importante.

×
Subiecte în articol: București ansambluri regenerare
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close