Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Centura verde a Bucureștiului este pe cale să devină realitate. O nouă lege propusă în Parlament

Centura verde a Bucureștiului este pe cale să devină realitate. O nouă lege propusă în Parlament

Centura verde a Bucureștiului ar putea deveni realitate cu ajutorul unei noi legi propuse în Parlament.

de Ioana Mircea    |    23 Iun 2023   •   17:38

Alex Găvan, activist de mediu, a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre noul proiect de lege propus în Parlament, prin care se propune salvarea centurii verzi a Capitalei.

"Ca acest lucru să se întâmple, trebuie să o facem neîntârziat pentru că altfel, viitorul ne va impune această centură verde oricum, doar că va fi la un cost economic, de sănătate și etic, absolut înmiit.

Am depus o lege în Parlament care își propune să protejeze pădurile din jurul Capitalei. Pasul următor este să facem plantări și replantări și să deschidem și pădurea către oameni. Doar în ultimul an, din aceste păduri puține, rămase în jurul Bucureștiului, s-au extras legal nu mai puțin de 587.000 de arbori, ceea ce este enorm", a spus Alex Găvan.

Citește și: Vin bani pentru împăduriri prin PNRR. Orice român care are o jumătate de hectar de teren poate accesa programul

Totodată, el a susținut că proiectul de lege pare să aibă susținere din partea tuturor partidelor politice.

×
Subiecte în articol: centura verde capitala
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close