Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Metoda inteligentă prin care mediile de stocare sunt golite şi puse în uz

Metoda inteligentă prin care mediile de stocare sunt golite şi puse în uz

Securitatea datelor reprezintă o provocare pentru specialiștii IT din întreaga lume. Chiar dacă sunt șterse, mediile de stocare scoase din uz pot prezenta riscuri de securitate, deoarece datele pot fi ușor recuperate.

Metoda inteligentă prin care mediile de stocare sunt golite şi puse în uz
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iul 2023   •   17:31

O companie de reciclare din Buzău a venit cu o soluție inteligentă pentru această problemă. Este vorba despre un sistem inteligent care șterge toate datele, iar mediile de stocare care reprezintă defecțiuni pot fi reparate și reutilizate.

Mediile de stocare ajunse la casare, precum hard disk-urile sau SSD-urile, pot prezenta riscuri majore de securitate a datelor, chiar dacă au fost șterse. Tocmai de aceea la Buzău sistemul asigură ștergerea și securizarea datelor după cele mai înalte standarde în domeniu. Iar clienții primesc o certificare a acestui proces.

După ștergere, unitățile de stocare stricate pot fi reparate și reutilizate, sau pot fi reciclate.

Compania de reciclare din Buzău este cea mai mare din sud-estul Europei. Aici se reciclează toată gama de aparatură electrică și electrocasnică.

În fabrica din Buzău se reciclează până la 98% din fiecare echipament electronic, iar toate sunt recuperate și reintroduse în economie.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close