Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Cei mai avansați roboți de la competiția mondială de robotică, creați de studenți români

Cei mai avansați roboți de la competiția mondială de robotică, creați de studenți români

Trei roboți creați de elevi și studenți din Bihor au adus echipei Universității din Oradea patru premii la cel mai important concurs de robotică din România, denumit "Robochallenge".

Cei mai avansați roboți de la competiția mondială de robotică, creați de studenți români
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    18 Noi 2022   •   18:38

Competiția la care au participat 600 de concurenți din 15 țări de pe mapamond a urmărit ca participanții să își construiască roboți autonomi, capabili să-și înfrunte adversarii în nu mai puțin de 15 probe.

Echipa formată din 21 de elevi și studenți din Oradea s-a întors cu tolba plină cu premii de la competiția mondială Robochallenge ce a avut loc la București.

Timp de patru zile, campusul Universității Politehnice din Capitală a devenit locul de joacă pentru sute de roboți și pentru cele mai noi tehnologii. Una din cele 15 probe a fost crearea unui robot umanoid capabil să urce mai urce mai multe trepte.

Cei trei roboti creați de elevi și studenți din Bihor au adus echipei de la departamentul de mecatronică a Universității din Oradea patru premii.

Două săptămâni au muncit pentru realizarea celor doi roboti ce a adus echipei orădene premiul 1 și 2 la proba Humanoid Challenge. Roboții au în loc de ochi camere, cu ajutorul cărora pot identifica adversarul, obiecte și culori.

Acum ei au mare grija de ei, pentru că piesele sunt scumpe, daca ar avea finanțare ar putea parcurge în timp mult mai scurt iar rezultatele ar fi pe măsură.

O parte din echipa participanta de la București, mai exact 10 studenți împreună cu doi profesori vor merge săptămâna viitoare cu șase roboți, în Estonia, pentru a lua parte la cel mai mare concurs internațional de robotică, Robotex.

×
Subiecte în articol: Robotica Robochallenge Oradea
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close