Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Borcănaşele cu mâncare pentru bebeluşi - pro şi contra. Dr. Dan: "Le luăm în concendiu, cu o condiţie". Ce trebuie să ştie mamele

Borcănaşele cu mâncare pentru bebeluşi - pro şi contra. Dr. Dan: "Le luăm în concendiu, cu o condiţie". Ce trebuie să ştie mamele

Una dintre provocările fiecărei mame este diversificarea. Pediatrul Amelia Dan ne răspunde joi la toate curiozitățile dvs. Vom afla, de exemplu, cât este de periculos pentru bebeluși laptele animal, dar și dacă sunt recomandate sau nu borcănașele cu mâncare în concedii.

Borcănaşele cu mâncare pentru bebeluşi - pro şi contra. Dr. Dan: "Le luăm în concendiu, cu o condiţie". Ce trebuie să ştie mamele
Sursa foto: Getty Images
de Milena Niță    |    24 Iun 2021   •   12:01

Este sezonul concediilor şi multe mame cu bebeluşi se întreabă dacă pot recurge la borcănaşele cu mâncare în perioada în care nu sunt acasă şi nu pot să gătească.

Medicii pediatri spun că se poate apela la această variantă pentru cei mici, atunci când plecăm în concediu, însă cu o condiţie.

Această mâncare pentru bebeluşi trebuie încercată micuţilor când suntem încă acasă, pentru a vedea cum o tolerează.

Dr. Amelia Dan: "Eu accept borcănaşele de mâncare, cu o singură condiţie"

"Eu accept borcănaşele de mâncare, cu o singură condiţie: sugarul trebuie să mănânce din acea mâncare înainte de a pleca în concediu.

Este riscant altfel. Dacă el mănâncă azi mâncare făcută în casă şi mâine plecăm în afara ţării şi îi dăm hrana aceea pasteurizată s-ar putea să refuze", a spus medicul pediatru Amelia Dan, joi, la Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

De aceea, medicul spune să cumpărăm mai multe recipiente cu mâncare pentru bebeluşi pe care să le încercăm înainte de concediu, cât timp suntem acasă.

"Sfătuiesc mamele să ia 2-3-4 variante, să le încerce cu 2-3 săptămâni înainte, tot aşa, ca gust, apetit, toleranţă şi să se axeze doar pe ceea ce îi face bine copilului.

În plus, în tot acest timp se poate şi alăpta", a precizat dr. Dan.

Şi cerealele pot fi o variantă bună de hrană pentru cei mici, atunci când plecăm în concediu.

Substituirea laptelui matern direct cu lapte de origine animală este contraindicată copiilor sub vârsta de un an, aceștia având nevoi nutriționale de dezvoltare specifice.

Pericolul laptelui animal la bebeluşi

În ce priveşte cerealele, acestea pot fi introduse în alimentaţia copilului încă de la vârsta de patru luni, dacă necesită.

Medicul mai atrage atenţia că laptele de vacă nu se introduce în alimentaţia copilului în niciun caz înaintea vârstei de şase luni.

Laptele animal necesită o atenţie aparte. "Introducerea laptelui animal înainte de şase luni este foarte periculoasă, pentru că laptele de vacă nu este adaptat sistemului digestiv al sugarului 0-6 luni.

Laptele de vacă conţine multe proteine care se digeră greu, conţine mult sodiu şi potasiu şi poate afecta funcţia imatură a rinichiului sugarului mic", atrage atenţia dr. Amelia Dan.

Diversificarea corectă la bebeluşi, explicată pas cu pas de medici

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Amelia Dan
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close