Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Remedii naturiste pentru tusea seacă | Semnul important care indică un cancer

Remedii naturiste pentru tusea seacă | Semnul important care indică un cancer

Medicul ORL Bogdan Popescu ne spune de la ce apare tusea, dar şi când aceasta trebuie să devină un motiv de îngrijorare.

Remedii naturiste pentru tusea seacă | Semnul important care indică un cancer
Sursa foto: Unsplash.com
de Andreea Cigolea    |    19 Oct 2022   •   12:29

"Tusea este un mecanism de protecție al căilor respiratorii. Tusea seacă este diferită de tusea productivă prin faptul că nu expectorăm absolut nimic.

Tusea seacă ne îngrijorează atunci când durează mai mult de 6-8 săptămâni, deci aceea este tusea cronică.

Există cauze banale de apariție a tusei seci, care este pe o perioadă limitată de timp, cum sunt virozele de sezon.

Un grad de deshidratare, poate să genereze tuse seacă, la fel cum sunt și diverse alte boli. Deci, ar trebui să ne îngrijorăm în momentul în care tusea seacă durează mai mult de 6-8 săptămâni.", a spus medicul ORL Bogdan Popescu, miercuri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN

De la ce apare tusea seacă

"Tusea seacă poate să fie generată de afecțiuni ale diverselor organe. Nasul și sinusurile paranazale pot să dea tuse seacă prin faptul că sunt secreții care se scurg în spatele gâtului și atunci declanșează reflexul de tuse.

Inflamațiile de la nivelul gâtului, cavității bucale, faringe, laringe, iarăși în cadrul virozelor, pot să declanșeze tuse seacă. Problemele de stomac, acel reflux acid gastroesofagian în care acidul ajunge în gât și lirită, generează tuse seacă. Problemele pulmonare de tipul astmului, de tipul alergiilor, inclusiv de tipul cancerelor la nivelul plămânilor, pot să genereze tuse seacă, coroborat cu alte simptome.

Pentru a scăpa de tuse seacă putem face şi nişte lucruri acasă. În primul rând o igienă a casei, adică curățenia din casă, purificarea aerului, umidifierea aerului.

Dacă avem animale de casă, acestea trebuie să fie îngrijite corespunzător pentru că pot genera tuse.

În plus, tot ce înseamnă tuse seacă de cauză iritativă, adică inflamații, se poate trata cu remedii inclusiv naturiste. Vorbim aici de miere, propolis, fagure, care sunt remedii care pot să ajute la eliminarea tusei. 

În ceea ce priveşte administrarea siropurilor, este evident că trebuie întrebat specialistul, dar şi medicul de familie, pentru că sunt siropuri care se administrează pentru tuse seacă şi siropuri care se administrează pentru tusea productivă. Evident că dacă le încurcăm unul cu altul, nu ne vor ajuta.

Siropurile nu fac decât să amelioreze simptomele în unele cazuri, dar nu este neapărat indicat să ne apucăm să luăm vreun sirop de tuse după ureche. Cel mai bine este să întrebăm un specialist. 

Cât despre fumat, acesta generează ambele tipuri de tuse și tuse seacă și tuse productivă. Tusea seacă este dată de iritația mucoasei, iar tutunul, fumul de țigară și componentele tutunului generează această inflamație. Deci, o tuse generează niște modificări în plămâni care duc la apariția de expectorație umedă, cum se spune, ceea ce trebuie să ne alarmeze un pic.", a mai spus medicul Bogdan Popescu.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Bogdan Popescu
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close