Antena 3 CNN Emisiuni Sfat de sănătate Riscurile și beneficiile implanturilor mamare. Dr. Khalid: "50% din reușita intervenției depinde de pacientă"

Riscurile și beneficiile implanturilor mamare. Dr. Khalid: "50% din reușita intervenției depinde de pacientă"

Andreea Cigolea
2 minute de citit Publicat la 09:38 19 Apr 2021 Modificat la 19:19 19 Apr 2021
o_1f3kde2df1t731jqj1e4c1b01qjub.jpg

„Avem opțiunea de augmentare a sânului, care cuprinde fie volumizarea, fie modelarea acestui sân și mai avem și varianta de ridicare a sânului cu volumizarea lui atunci când se cere.

Un sân mic necesită o volumizare, un sân mare necesită o micșorare și un sân lăsat necesită o ridicare plus o volumizare”, a explicat medicul Khalid, la Antena 3.

„Un sân poate fi ridicat doar prin augmentare mamară, așa numitul silicon, proteza mamară. În schimb, în cazul unui sân căzut nu este suficientă doar proteza mamară”, a mai precizat doctorul.

Implanturile mamare, de la riscuri la aspectul mult visat

„Orice intervenție chirurgicală presupune niște riscuri. Începând de la riscurile de anestezie generală, pentru că această intervenție se face cu anestezie generală și trecând prin toate etapele de formare de hematoame, infecții, complicații specifice acestui tip de intervenții precum contractura capsulară. Sunt niște complicații, teoretic controlate sau într-un procent foarte mic”, a mai explicat dr. Khalid.

Cine nu ar trebui să își pună silicoane

„Pacienții cu boli cronice, severe, grave, unii pacienți cu boli autoimune decompensate, cancerul de sân. Nu se poate realiza chirurgia sânului estetic, în momentul în care ai un neoplasm de sân.

O mămică ce alăptează, o doamnă însărcinată nu va fi supusă unei anestezii generale până nu își încheie sarcina”, a precizat el, la Antena 3.

Alăptarea în cazul implanturilor mamare

Întrebat dacă femeile care au apelat la silicoane mai pot alăpta, medicul Khalid a explicat:

„Sigur că da. Problema nu este dacă poate sau nu poate să alăpteze, întrebarea pe care ne-o adresează pacientele este rămâne așa sânul sau nu mai rămâne așa, iar acest lucru nu poate fi garantat.

Evident, este puțin probabil să rămână într-o formă impecabilă. Oscilația de greutate este cea mai mare problemă și cel mai mare dușman al sânului și augmentării mamare. Evident, un sân care are „furia laptelui” se va umfla, se va expanda, se întinde pielea. După ce trece tot acest lucru și se dezumflă sânul, excesul acela de piele va atârna undeva”, a mai precizat medicul.

La cât timp se schimbă silicoanele și ce factori conduc la deteriorarea aspectului

„Da și nu. Producătorii de proteze și producătorii premium de proteze oferă această garanție a protezei și este o garanție pe viață. Da, proteza este bună, dar ce se schimbă, se schimbă oscilația de greutate. Odată la 8 - 10 ani de zile, un număr din pacientele operate revin în cabinetele noastre.

În prima etapă, intervenția în sine și calitatea materialelor folosite, a chirurgului, acoperă în procent de 50% din reușita acestei intervenții și cred cu tărie că cealaltă jumătate a reușite intervenției depinde de pacient și de modul în care respectă recomandările și indicațiile post-operatorii, de la purtatul de bustieră, evitarea traumatismelor, evitarea ridicării greutăților sunt multe recomandări care fac diferența. 
95% dintre pacienți acuză un disconfort, timp de trei zile de la realizarea intervenției. 
 

×
Parteneri
x close