Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Putem schimba vaccinul pentru rapel? Secretarul de stat, Andrei Baciu, răspunde

Putem schimba vaccinul pentru rapel? Secretarul de stat, Andrei Baciu, răspunde

Suntem în plină campanie de vaccinare și mulți dintre dumneavoastră aveți în continuare întrebări cu privire la vaccin și la campania de vaccinare. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, ne explică tot ce trebuie să știm dacă dorim ca la rapel să ne vaccinăm cu un alt tip de ser.

Putem schimba vaccinul pentru rapel? Secretarul de stat, Andrei Baciu, răspunde
de Laura Dinu    |    12 Mai 2021   •   10:57

”Acest lucru se poate întâmpla doar dacă intervine o eroare medicală. Un gest intenționat, voluntar, nu există niciun fel de recomandare în acest sens, medicală, științifică, nu există niciun fel de practică la nivel global în acest sens, pe care de consecință nu poți face acest demers. Te-ai vaccinat cu o singură doză și să intervină situația în care să îți alegi o a doua doză. Nu câștigi nimic în plus dacă de vaccinezi cu o altă doză de vaccin și nici nu câștigi prin eliminarea unor eventuale neplăceri ipotetice. 

Rezultatele scontate în urma imunizării, avantajele și motivul pentru care ne vaccinăm este de a dobândi imunitate. Dobândim imunitate dacă folosim și utilizăm vaccinul în felul în care a fost el recomandat a fi utilizat. 

Nu este posibil la nivel de alegere să poți schimba pentru că nu este o chestiune medical recomandată. Nu e o necesitate. Și, în plus, nu există niciun motiv pentru care să renunțăm la administrarea celei de-a doua doze, la efectuarea rapelului. 

Ce s-a întâmplat cu vaccinul AstraZeneca este o situație care a fost elucidată și practic orice fel de semn de întrebare și orice fel de dubiu a fost spulberat ca urmare a analizei experților din cadrul Agenției Europene a Medicamentului”, a declarat secretarul de stat, Andrei Baciu, la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close