Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Implantul dentar modern, o terapie fără durere și cu vindecare rapidă. Medic: ”Nu folosim bisturiu și nu există sângerare!”

Implantul dentar modern, o terapie fără durere și cu vindecare rapidă. Medic: ”Nu folosim bisturiu și nu există sângerare!”

Astăzi aflăm împreună ce este implantul modern. Medicul stomatolog Ada Epistatu ne ajută să înțelegem cum se realizează acest implant și care este procesul prin care plecăm din cabinet, de fapt, cu dinți noi.

Implantul dentar modern, o terapie fără durere și cu vindecare rapidă. Medic: ”Nu folosim bisturiu și nu există sângerare!”
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    02 Iun 2021   •   09:56

”Implantul modern este un implant care se folosește de ceva timp, numai că lumea nu realizează și nu îl percepe ca fiind o terapie nedureroasă, nesângerândă, cu vindecare rapidă. Pentru că ne-am specializat în stomatologie digitală și în programe digitale care atrag în jurul lor toată echipa de medici și toate specialitățile. Implantologia și chirurgia orală beneficiază foarte mult de aceste programe digitale.

Ce înseamnă implantul modern

Este un implant pe care îl calculăm și îl implantăm digital, pe un CT făcut pacientului, în care transferăm poziția în gura pacientului printr-un ghid chirurgical. Asta este, de fapt, marea senzație. Pentru că ne ajută să alegem, în primul rând, o poziție corectă a implantului astfel încât să dureze, în timp, foarte mult. Deja nu  mai vorbim despre o durată de 10 ani. Vorbim de 20 de ani, vorbim și de mult mai mulți ani în care un implant poate rezista în gura pacientului. Dacă avem grijă de gura noastră, noi putem avea implanturi toată viața. Nu depinde numai de implantare, ci și de protezarea de după. Dar faptul că îi găsim poziția cea mai corectă, asta crește foarte mult durata lui. Transferând printr-un ghid digital, frezat și el cad cam digital, nu folosim bisturiul. Deci putem implanta fără să folosim bisturiul. Nefolosind bisturiul nu mai avem sângerare, nu mai avem tăieturi, avem o vindecare foarte rapidă. 

Într-adevăr, avem anestezia care este o anestezie simplă, locală, dar bucuria de a nu avea niciun fel de suferință contează extrem de mult. 

Plecăm cu dinți din cabinet

Știind dinainte poziția implantului, tot în digital ne putem face un dinte, o coroană pe el, pe care, după implantare în gura pacientului, o putem aplica. Este, într-adevăr, o protezare provizorie, dar nu plecăm fără dinți din cabinet. Senzația este minunată pentru cei care pierd dinți din față și foarte important psihic și psihologic vorbind, nu este o senzație plăcută să te trezești fără dinți. 

Putem apela la implant atunci când pierdem dinți. Și eu sper că vârsta este tot mai avansată. Categoric, dacă există pierderi și la o vârstă tânără, și la adolescență, este chiar o indicație implantarea decât să te apuci și să ”strici” ceilalți dinți”, a povestit medicul Ada Epistatu la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close