Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Substanţa care măreşte natural buzele. Se găseşte într-o legumă pe care o găsim în orice bucătărie

Substanţa care măreşte natural buzele. Se găseşte într-o legumă pe care o găsim în orice bucătărie

Astăzi discutam despre buze frumoase şi sănătoase. Dermatologul Cristina Safta ne spune cum le putem îngriji în mod natural, ce e indicat să facem noaptea, dar şi în ce constă volumizarea cu acid hialuronic.

Substanţa care măreşte natural buzele. Se găseşte într-o legumă pe care o găsim în orice bucătărie
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    11 Mai 2022   •   10:53

"Cel mai indicat este să le hidratăm. Este cea mai la îndemână metodă de a le menţine sănătoase şi de a le proteja. 

Pe timpul zilei, ar trebui să folosim balsamuri de buze, chiar şi sub forma unor gloss-uri cu diverse ingrediente recunoscute ca fiind hidratante.

Pe parcursul nopţii, ne putem ajuta de ceva mai ocluziv, care să păstreze factorii hidratanţi la nivelul ţesuturilor, precum măştile.

Există măşti dedicate pentru hidratarea buzelor, dacă nu avem acces la ele, ne putem folosi şi de vaselina sau petroleumul", a spus medicul Cristina Safta, miercuri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Atenţie la balsamul de buze, ingredientele care dăunează

Cele mai bune ingrediente cu rol hidratant sunt, pe lângă acidul hialuronic, pe care cu toţii îl cunoaştem, unturile recunoscute ca fiind ocluzive, untul de cocos, shea şi avocado. 

Pe lângă faptul că sunt hidratante, vin şi cu o componentă lipidică. Buzele nu au glande sebacee şi duc lipsă de această protecţie dată de sebumul constituţional. 

SPF-ul, important pentru sănătatea buzelor

Este recomandat, mai ales în sezonul estival, unde putem să avem arsuri solare şi la nivelul buzelor să folosim balsamuri cu SPF. Din păcate, chiar şi la nivelul buzelor există riscul de a face anumite cancere de piele sau leziuni precursoare cancerelor de piele. 

Ce implică volumizarea buzelor, astfel încât să nu fie deformate

Există o volumizare la nivelul buzelor, însă ar trebui făcută cu măsură şi proporţională şi aromioasă cu trăsăturile individuale. 

Cel mai frecvent se injectează acid hialuronic, care este sintetic şi este stabilizat. 

Contraindicaţii sunt întotdeauna leziunile active la nivelul buzelor. De exemplu, dacă am herpes, nu mă pot prezenta pentru această procedură. 

După o injectarea oricărui corp străin, anumite persoane pot să dezvolte o reacţie inflamatorie, care se pot manifesta sub forma de noduli.

Imediat după procedură, buzele vor fi umflate. Există şi posibilitatea de vânătăi. Este bine să nu ne aplicăm machiaj post procedural, să nu fumăm şi să nu manipulăm foarte mult buzele, adică să nu ne sărutăm.

Secretul din bătrâni care duce la buze voluminoase

Pe piaţă se pot găsi anumite fillere sub formă de gloss-uri care conţin un cocktail de acizi hialuronici şi alţi compuşi hidratanţi, dar cu rezultate modeste. Acestea hidratează doar superficial ţesutul. 

Secretul din bătrâni este legat de o substanţă care se extrage din ardeiul iute. Sunt gloss-uri care conţin capsaicină, o substanţă care creşte vascularizaţia la nivelul buzelor şi automat par mai mari", a mai spus medicul.

×
Subiecte în articol: buze Sfat de sănătate Cristina Safta
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close