Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Fostul comandant al armatei SUA în Europa, despre planul ruşilor: "Nu au nimic altceva de făcut decât să încerce să prelungească acest conflict"

Fostul comandant al armatei SUA în Europa, despre planul ruşilor: "Nu au nimic altceva de făcut decât să încerce să prelungească acest conflict"

Generalul Ben Hodges, fostul comandant al forțelor americane din Europa, a vorbit în exclusivitate la Sinteza zilei despre planul Rusiei în Ucraina.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Oct 2022   •   22:23

Fostul comandant al forțelor americane din Europa, generalul Ben Hodges, a condamnat atacurile Rusiei asupra oraşelor şi infrastructurii civile din Ucraina.

"A fost cumplit ce s-a întâmplat astăzi", a spus Ben Hodges, în direct la Antena 3 CNN, adăugând că "oameni nevinovați au fost uciși din nou de atacurile rusești".

Rusia a lansat 75 de rachete luni dimineaţa, într-o serie de bombardamente asupra mai multor oraşe ale ţării, potrivit Armatei ucrainene, au transmis AFP şi Reuters. Mai multe explozii au avut loc luni dimineaţa în capitala ucraineană Kiev, precum şi în oraşele Lvov, Ternopil şi Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea. 

Generalul Ben Hodges: "Trebuie să înfrângem forțele rusești în Ucraina"

"Trebuie și cel mai bun mod de a opri aceste atacuri la adresa ucrainenilor nevinovați este să ne grăbim și să înfrângem forțele rusești în Ucraina, să continuăm să punem presiune, așa cum fac forțele ucrainene, să continuăm să împingem trupele rusești afară din Crimeea, afară din Ucraina. Acesta este cel mai bun mod de a încheia această situație. Bineînțeles, trebuie să găsim modalități de a le oferi mai multe sisteme de apărare, astfel încât să se poată proteja și să-i poată proteja pe oamenii nevinovați de aceste atacuri", a spus fostul comandant al forţelor terestre SUA în Europa.

Potrivit fostului comandant al armatei SUA în Europa, nu există niciun niciun avantaj pe câmpul de luptă dacă ruşii folosesc arme nucleare.

Fostul comandant al forțelor americane din Europa, despre războiul lui Putin: ”Oportunitatea Rusiei de a obține o victorie a trecut”

Ceea ce încearcă să facă ruşii este să creeze neliniște, să ne facă să ne fie frică și să ne pierdem dorința de a susține Ucraina, a opinat generalul Ben Hodges.

"În acest moment, este mai important ca oricând ca liderii din toate țările noastre să sublinieze foarte clar că nimic nu ne poate face să dăm înapoi și că voința noastră este acolo că îi vom susține pe ucraineni", a subliniat el.

"Nu au nimic altceva de făcut decât să încerce să prelungească acest conflict și să ne facă pe noi să nu mai susținem Ucraina. Dar trebuie să trecem peste asta. Este ultima iarnă în care Rusia va fi vreodată capabilă să ne distrugă situația energetică sau să ne creeze probleme", a mai spus fostul comandant al forțelor americane din Europa.

×
Subiecte în articol: Ben Hodges
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close