Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Consultare națională la Sinteza Zilei: Mihai Gâdea i-a întrebat pe români, în direct, dacă se justifică noi restricții anti-COVID

Consultare națională la Sinteza Zilei: Mihai Gâdea i-a întrebat pe români, în direct, dacă se justifică noi restricții anti-COVID

În ediția de marți seară a emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3, Mihai Gâdea a stat de vorba cu români din mai multe orașe ale țării și i-a întrebat dacă sunt de acord cu restricții mai drastice pentru combaterea pandemiei COVID-19, în contextul în care România se confruntă cu valul trei de infectări.

Consultare națională la Sinteza Zilei: Mihai Gâdea i-a întrebat pe români, în direct, dacă se justifică noi restricții anti-COVID
de Georgiana Adam    |    09 Mar 2021   •   23:56

Printre românii care au intrat în direct la Sinteză Zilei, s-a aflat și Cristina, care locuiește în Timișoara și a vorbit despre situația gravă din județul Timiș, unul dintre cele mai afectate de pandemia COVID-19.

"Nu mai putem cu carantină pentru că nu avem rezultate în urmă carantinarii. Este afectată economia și nu avem rezultate din punct de vedere medical pentru că nu scade rată de infectare în urmă carantinei. Oamenii ăștia carantinati trebuie să lucreze, să aibă un suport financiar din partea statului. Nu putem să îi blocăm în casă și să nu îi susținem financiar, că îi omoram.", este de părere Cristina.

Pentru modul în care Ministerul Sănătății gestionează situația, Cristina a spus că ar acorda nota 2.

"Cred că 2, având în vedere situația din județul Timiș. Avem șase luni de zile de cod roșu. Am văzut restaurantele deschide ultima dată în luna martie 2020. Credeți-mă, aici se respectă toate condițiile. Pentru că lumea este înspăimântata de numărul mare de infecții raportate zilnic în acest oraș. Ceva nu merge, nu de la oameni. Nu merge din partea autorităților." a mai spus Cristina.

Aurelian, București: "Absolut împotriva carantinării"

"Un lockdown doar amână ceva ce oricum se întâmplă acolo unde există microorganisme. Nu aplatizează curbe, doar amână. Suntem în aceeași situație cum eram în martie 2020. Vine primăvară, cresc infecțiile.

S-ar putea să scăpăm de COVID cu o carantină completă și totală, dar s-ar putea să murim de foame.

Nu poți să ai pretenția ca populația să îți fie partener la testări în masă în condițiile în care aceste testări în masă duc la carantină."

Lucia, București: "Părerea mea este total contrară unor noi restricții. Asistăm la cel puțin doi ani de bâlbă guvernamentală. Ei nu au succes cu măsurile pe care ei le fac.

Există o rată de vindecare foarte mare care este raportată și pe site-ul Agenției Europene a Medicamentului. Depășește 99%. Rata de mortalitate este foarte mică. Iar rata de efecte secundare la vaccinuri depășește orice așteptare. E mai dificil să te vaccinezi și să speri că vei fi ok, decât să te tratezi.

Este importantă această epidemie, nici vorba de pandemie. Ea se corectează din pix după interesele politice. Iar ceea ce fac guvernanții total greșit este că au indus o psihoza la nivel național."

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close