Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Dezvăluirile unui reputat expert în contraterorism: „Qatarul sprijină toate organizaţiile teroriste islamice din lume”

Dezvăluirile unui reputat expert în contraterorism: „Qatarul sprijină toate organizaţiile teroriste islamice din lume”

Yigal Carmon, israelian de origine română, unul dintre cei mai reputaţi experţi în contraterorism din Orientul Mijlociu, a vorbit la Sinteza Zilei de miercuri seara despre războiul din Israel. 

de Anamaria Nedelcoff    |    18 Oct 2023   •   23:51

Yigal Carmon a lucrat 20 de ani în serviciile de informaţiile israeliene, este ofiţer de rang înalt, ulterior a fost consilier în contraterorism pentru doi premieri ai Israelului.

Iată cele mai importante declaraţii ale acestuia în intervenţia exclusivă la Antena 3 CNN: 

    • Sunt dovezi că n-a fost un atac israelian (atacul de la spitalul din Gaza de marţi – n.r.). Nu seamănă cu tipul de atacuri ale noastre şi experţii noştri arată – de fapt au intercepetat convorbirea carea arată că vorbeau între ei şi arată că a fost o rachetă trasă de Jihadul islamic şi care nu trebuia să ajungă acolo. A eplodat în aer şi a căzut în parcarea de lângă spital. Sigur, ei nu au vrut să facă ceea ce s-a întâmplat, au trimis-o pe Israel, dar a căzut din greşeală acolo, în parcarea spitalului şi din păcate au murit oameni.

    • Fiecare suflet e important. Fiecare om, fiecare viaţă. N-au fost chiar 500, au fost mult mai puţini, câteva zeci. Dar au fost minciuni, au fost invenţii, au încercat să exagereze evenimentul, au spus că a fost de tip nazist. Au făcut tot posibilul ca să acuze Israelul. Dar nu a fost credibil. Toată lumea a înţeles că nu au fost Israelul.

Yigal Carmon: „Qatar e Hamas, Hamas e Qatar”

    • Iranul a fost în spatele părţii militare. A oferit training, a făcut planuri, a furnizat armament, a făcut tactica de execuţie. Dar au fost sigur şi aspecte de logistică, sprijin politic şi ţinând cont de sprijinul oferit Hamasului, acea parte este sigur statul Qatar. Qatar e Hamas, Hamas e Qatar. Qatarul ne-a avertizat prin Hamas. Şi ei vor plăti cu timpul un anumit preţ, cei din Qatar. Dovezi sunt, unele sunt disponibile deja şi aceste lucruri vor ieşi la lumină, vor ieşi la iveală.

    • Acum Qatarul sprijină toate organizaţiile teroriste islamice din lume: talibanii, ISIS, Al Qaeda, toate. Cei care au gândit 9/11 (atacul terorist din Statele Unite ale Americii – n.r) au fost la Doha. 

Yigal Carmon: „Au peste 150.000 de rachete şi, dacă le vor arunca peste Israel, 70 la sută din Israel  va fi distrus”

    • Unii au colaborat cu Qatarul peste 10 ani, un miliard şi jumătate daţi în Gaza către Hamas. Aceşti bani au slujit pentru ca Hamasul să-şi construiască forţele militare, să-şi consolideze arsenalul imens de armament, 13.000 de soldaţi, o armată practic: cu echipamente, cu muniţie. Şi, mai ales, sub oraşul Gaza s-au creat spaţii unde există aceste lucruri şi de aceea m-am opus acelei colaborări cu Qatarul. 

    • Au peste 150.000 de rachete şi, dacă le vor arunca peste Israel, 70 la sută din Israel  va fi distrus. Ce putem face? Nu avem răspuns la aceste întrebări. 

Hezbollahul, avertizat: „Vă vom trimite în epoca de piatră”

    • Am avertizat Hezbollahul, liderii, premierul, miniştrii, şeful de stat major le-au transmis: dacă ne atacaţi, vă vom trimite înapoi în epoca de piatră. Ce înseamnă asta, că vă vom trimite înapoi în epoca de piatră?

    • O să explic. Vom lovi trei ţinte: canalizarea, electricitatea şi apa potabilă. Închipuiţi-vă, la Beirut, un oraş cu două milioane de locuitori, fără canalizare, fără apă... Deci ar fi o catastrofă inimaginabilă, cu consecinţe teribile. Este singura descurajare contra a 160.000 de rachete pe care Hezbollahul le-ar putea trimite în Israel. Această descurajare până acum funcţionează.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close