Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Fiul purtătorului de cuvânt de la Kremlin susţine că luptă în armata rusă, dar nu există dovezi clare despre acest lucru

Fiul purtătorului de cuvânt de la Kremlin susţine că luptă în armata rusă, dar nu există dovezi clare despre acest lucru

Fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, Nikolai Peskov, a susținut într-un interviu acordat presei ruse că s-a înrolat în trupele Wagner pentru a lupta în războiul din Ucraina. 

Fiul purtătorului de cuvânt de la Kremlin susţine că luptă în armata rusă, dar nu există dovezi clare despre acest lucru
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2023   •   11:28

Interviul lui Nikolai Peskov vine după ce șeful trupelor Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat vineri că fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului a servit ca artilerist în război, însă nu a specificat în ce perioadă. În cadrul interviului, Nikolai Peskov susţine că nu a avut nicio experienţă de luptă înainte de asta.

Nikolai Pescov: Nu am avut nicio experienţă de luptă înainte de asta. Am făcut un stagiu militar de urgenţă.

Reporter: Eşti artilerist?

Nikolai Pescov: Artilerist. Am învăţat doar abilităţile de bază, dar experienţa de luptă mi-am făcut-o doar aici, pe teren.

Reporter: Cu ce vă ocupaţi în viaţa civilă?

Nikolai Peskov: În viaţa civilă? Am lucrat în diverse domenii.

Reporter: Bune?

Nikolai Peskov: Bune.

Reporter: Atunci de ce aţi plecat de acolo?

Nikolai Peskov: Am hotărât să sprijin această operaţiune şi să iau parte la ea.

Reporter: Familia dumneavoastră este împotrivă?

Nikolai Peskov: M-au susţinut.

Reporter: Dar nu imediat.

Nikolai Peskov: Nu imediat, desigur. Toată lumea a fost puţin şocată şi îngrijorată. Dar mi-au respectat decizia şi au susţinut-o. 

Totuşi, jurnaliştii de la CNN precizează că nu au putut verifica dacă aceste informaţii sunt adevărate. Copiii membrilor importanţi din guvernul rus şi cei ai oligarhilor au fost criticaţi în trecut pentru că nu au luptat în Ucraina.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a reacţionat şi susţine că fiul său a luptat în Ucraina. "El a luat această decizie. Este adult. Da, a participat efectiv la operaţiunea militară specială", a declarat Dmitri Peskov, refuzând să ofere alte detalii.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close