Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Florin Roman: "Susţinem formarea unui guvern cu majoritate, cu premier PNL"

Florin Roman: "Susţinem formarea unui guvern cu majoritate, cu premier PNL"

Florin Roman, vicepreşedintele PNL, a anunţat, luni seara, că în ședința PNL s-a decis flexibilizarea pentru negocieri luându-se în calcul trei variante.

Florin Roman: "Susţinem formarea unui guvern cu majoritate, cu premier PNL"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Noi 2021   •   21:53

„O alianță PNL-USR-UDMR care ar însemna la ora actuală 224 de voturi şi practic cu votul de la minoritățile naţionale ar forma o majoritate la limită.

Pe cealaltă variantă sunt 157 de voturi ale PSD, sunt 120 de voturi ale PNL şi 30 de voturi ale UDMR ar însemna o majoritate mai mult decât confortabilă care ar permite discuții serioase despre revizuirea Constituției.

O altă decizie a fost de formarea acestei majorități în jurul PNL. Nu renunțăm la ideea de a avea un premier de la PNL pentru că această solicitare este absolut legitimă. PNL este deschis, nu face condiționări care nu-şi au locul în negociere, nu vom impune partenerilor de dialog pe cine să desemneze ministru. Asta este treaba internă a fiecărui partid", a spus Florin Roman, vicepreşedintele PNL care a subliniat că dacă există voinţă în câteva zile s-ar putea ieşi din această criză politică. 

Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul de premier

„Da e o decizie clară care a fost luată şi asumată de PNL. Domnia sa ne-a informat că, din păcate nu a reuşit să coaguleze o susținere parlamentară pentru investirea unui guvern minoritar şi prin urmare, în urma discuțiilor cu colegii din partid s-a luat această decizie de depunere a mandatului respectiv una de flexibilizare a mandatului", a spus vicepreşedintele PNL, Florin Roman.

×
Subiecte în articol: Florin Roman PNL
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close