Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Generalul Ben Hodges, harta războiului din Ucraina: "Crimeea este tot ce contează | Este terenul decisiv"

Generalul Ben Hodges, harta războiului din Ucraina: "Crimeea este tot ce contează | Este terenul decisiv"

Generalul Ben Hodges, fostul comandant al trupelor Statelor Unite ale Americii (SUA) în Europa, a explicat mutările de pe frontul din Ucraina, acolo unde ruşii se pregătesc de atac, în timpul unei analize la hartă, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Feb 2023   •   08:42

Generalul Ben Hodges a explicat că terenul decisiv în războiul din Ucraina este reprezentat de Peninsula Crimeea.

"Dacă aş fi la Statul Major al Armatei Ucrainene, aş spune că îmi place situaţia. După nouă ani, asta este tot ce au, atât au reuşit să dobândească. După nouă ani, cu toate avantajele, nu au reuşit decât atât.

Bahmut este atacat de vreo şase luni. Ucrainenii folosesc forţele din apărarea teritorială şi Garda Naţională ca să se asigure că ruşii nu reuşesc să cucerească Bahmut. Este un nod logistic, o problemă logistică, dar nu s-ar schimba nimic pe câmpul de luptă.

Crimeea este tot ce contează. Atâta vreme cât ruşii ocupă Crimeea, Ucraina nu va fi în siguranţă şi nu reuşi să îşi reconstruiască economia. Partea aceasta din est vine mai târziu, dar terenul decisiv este cel din Crimeea. După cum ştiu şi militarii profesionişti, îţi concentrezi eforturile principale pe terenul care este decisiv, care poate juca un rol vital în luptă", a declarat gen. Ben Hodges.

Citeşte şi: Generalul Ben Hodges, despre planurile Rusiei: ”Moldova ar fi o pradă mult mai ușoară”

"Poţi să foloseşti o forţă minimă necesară ca să te ocupi de est şi să îţi concentrezi efortul principal asupra sudului şi Crimeei. Cred că asta face Statul Major al Ucrainei. În următoarele trei luni, vor folosi forţe minime în est, astfel încât să pregătească o forţă bine înarmată ca să atace aici şi să taie continuitatea terestră.

Nu există decât două căi de a ajunge în Crimeea, pe sol, pe teren, prin Melitopol, sau prin strâmtoarea Kerci.

Dacă le fracturezi, Crimeea devine izolată. Folosind apoi arme de înaltă precizie, poţi lovi oraşe precum Sevastopol şi faci astfel încât Crimeea să nu mai poată rezista şi ruşii să nu o mai poată folosi", a mai dezvăluit generalul american Ben Hodges.

×
Subiecte în articol: Ben Hodges Război Ucraina
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close